Hoe klein zijn kleine wijzigingen?

Bij i-Aspect krijgen we dagelijks meerdere wijzigingsaanvragen binnen. Soms zijn dit kleine wijzigingen, zoals het aanpassen van een stuk tekst, en soms gaat het om grotere wijzigingen waarbij ook een stuk techniek komt kijken. Omdat we vaak merken dat er onbegrip heerst over de te maken uren, leggen we je graag uit wat de procedure is bij het doorvoeren van kleine wijzigingen.

 

Kleine wijzigingen

 

Om te beginnen krijgen wij een wijzigingsverzoek binnen via e-mail. Hiervoor maken wij een ticket aan, zo kunnen we de voortgang van alle aanvragen nauwlettend in de gaten houden, waarna deze wordt geanalyseerd en bij de juiste persoon terecht komt via de projectmanager. Als het om een technisch punt gaat waarbij een stuk programmeren komt kijken komt het bij de back-end (letterlijk: achterkant van de site) afdeling terecht.

 

Als het gaat om visuele dingen, als het stylen van de website, komt het terecht bij front-end (letterlijk: voorkant van de site). Nadat precies duidelijk is wat er moet gebeuren, en door wie, wordt het ingepland en kan het uitgevoerd worden.

 

Via versiebeheer, een omgeving waar we alle versies van uw site bewaren en kunnen terughalen indien achteraf blijkt dat er iets niet naar wens is, wordt het uitgerold op de testomgeving. Als alles naar behoren werkt wordt de wijziging uitgerold op de stagingserver, dit is een omgeving die identiek is aan uw site, alwaar het wederom getest wordt.

 

Dit doen we zodat we niet voor verrassingen komen te staan als we de wijzigingen op uw site doorvoeren. Na een laatste test wordt het punt in onze administratie afgesloten, kunnen we de wijziging definitief op uw site uitrollen, en sturen we u een terugkoppeling.

Kleine wijzigingen

 

U begrijpt dat al deze stappen meer tijd in beslag nemen dan u in eerste instantie verwacht. Daar wij altijd naar de hoogst haalbare kwaliteit streven, en de foutmarge willen minimaliseren, is dit proces van groot belang.

 

Heeft u specifieke wensen t.a.v. Crossretail dan horen wij dat graag. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Voor meer informatie over maatwerk verwijs ik u graag naar het volgende artikel: Heeft u maatwerk wensen?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin