E-mailmarketing trends & tips 2014

E-mails responsive maken

Mobiele apparaten worden volgens statistieken steeds meer gebruikt voor het openen van e-mail.  Het is dus belangrijk om deze trend door te zetten in uw e-mailmarketing.

 

statistieken-mobiel-email-gebruik-2013

 

Dagelijks word er meer dan 50% van alle  e-mail op een mobiel apparaat geopend. Nederland is zelfs Europees koploper als het gaat over het gebruik van mobiel internet. E-mailcampagnes responsive maken voor alle mobiele apparaten (mobiele telefoons, tablets, phablets) wordt een belangrijke trend in 2014.

 

Wat is responsive?

Door gebruik te maken van een responsive design past de weergave zich automatisch aan het schermformaat van het gebruikte apparaat aan. Zo ziet een e-mail er goed uit op zowel een desktop,  mobiele telefoon als een  tablet. Dankzij responsive design wordt het design en leesbaarheid beter en wordt er rekening gehouden met de gebruiker. Het is tenslotte belangrijk dat voor de gebruiker de ervaring optimaal moet zijn.

 

responsive-emailmarketing

 

Videobeelden zeggen meer

Een nieuwe trend die interessant is voor marketeers is het gebruik van video’s. Ook de integratie van video’s wordt steeds beter ondersteund door HTML5 en is steeds gemakkelijker in een  e-mailcampagne te integreren.

 

In Amerika wordt door marketeers meer dan 60% gebruik gemaakt van videobeelden in e-mailcampagnes. Deze trend zullen wij in 2014 ook gaan zien in Europa.

 

Social media & e-mailmarketing

De opkomst van Social Media kan het resultaat van uw e-mailmarketing beïnvloeden. Als uw lezers de nieuwsbrief interessant vinden zullen ze dit gaan delen op bijvoorbeeld hun Facebook of Twitter account en bent u in staat een breder publiek te bereiken.

 

emailmarketing-en-socialmedia

 

Verzend op het juiste moment

Geef aandacht op welk tijdstip u uw nieuwsbrieven verstuurd. Diverse bronnen geven een duidelijk beeld wat voor u het beste moment is voor het verzenden van een nieuwsbrief. Ook in 2014 is deze tip weer van toepassing om tot een hoger openingspercentage te resulteren.  Lees ook eens  5 tips voor betere e-mail marketing voor een overzicht van optimale verzendtijden.

 

Persoonlijke e-mailmarketing

Persoonlijke e-mailmarketing is een belangrijke trend en zal nog belangrijker gaan worden in 2014. Slimme marketeers gebruiken al gedragsgegevens en de laatste technologie om e-mails op basis van interesses en vooruitzichten van hun klanten te personaliseren. Een perfecte gepersonaliseerde e-mailmarketing is afgestemd op het profiel van uw klant. Een persoonlijke e-mailmarketing heeft alleen nut als er gegevens over uw klant aanwezig zijn. Een geadresseerde met naam aanspreken is daar een goed voorbeeld van. Heeft u gegevens als geboortedatum, dan kunt u bij deze gebeurtenis automatische berichten generen. Een goed voorbeeld ziet u bij bol.com.

 

persoonlijke-emailmarketing-van-bol

 

E-mailmarketing uitbesteden?

Wilt u uw e-mailmarketing liever uitbesteden aan professionals? Internetbureau i-Aspect heeft veel ervaring met  e-mailmarketing om conversie te verhogen. Wij zijn gespecialiseerd in online marketing en kunnen veel voor u betekenen.

 

Neem gerust contact met ons op. De koffie staat klaar!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Belangrijk onderhoud CrossRetail

Onze CrossRetail-servers ondergaan in 2 fases groot onderhoud. Dit zal plaatsvinden op de nacht van zondag 21 april t/m de vroege ochtend van maandag 22 april en de daaropvolgende nacht van 22 april t/m de vroege ochtend van dinsdag 23 april.

Hierbij moet je rekening houden met dat jouw website en e-mail tijdelijk niet bereikbaar zal zijn in die perioden.