5 tips voor betere e-mail marketing

Voor een succesvolle e-mail marketing campagne is het essentieel dat ontvangers uw bericht ook daadwerkelijk openen en lezen. Wij hebben voor u een aantal tips waarmee u ervoor kunt zorgen dat klanten de e-mail lezen.

 

1. Los een probleem op

Als u wist dat een e-mail marketing nieuwsbrief een probleem van u ging oplossen, zou u deze dan lezen?

 

Help daarom uw nieuwsbrief abonnees met het oplossen van vraagstukken uit hun branche. Deze probleemoplossende aanpak vertaalt zich tot een gemiddelde openingspercentage van 50% tot 70%. Aanzienlijk hoger dan de gemiddelde e-mail marketing openingspercentage van 25%.

 

2. Geld besparen

Groupon en andere dagelijkse deals via de e-mails hebben hun populariteit te danken aan de mogelijkheid om geld te besparen.

 

Onderwerpregels zoals “gratis”, “besparen”, “uitverkoop” of “gratis verzending” verleiden de ontvanger het e-mail bericht te openen en te lezen. Test met verschillende soorten aanbieding trefwoorden in de onderwerpregel en kijk wat het beste converteert bij uw doelgroep. Gratis verzending kan bijvoorbeeld effectiever zijn dan korting.

 

3. Vermaak

Vermakelijke componenten in een e-mail marketing nieuwsbrief kunnen het openingspercentage flink verhogen. Bijvoorbeeld door het toevoegen van een verwijzing naar een leuke video of opmerkelijk onderzoeksresultaat zal zeer gewaardeerd worden door uw abonnees. Zorg uiteraard wel voor vermakelijke items binnen het interesse gebied van uw doelgroep.

 

4. Educatief

Veel mensen willen hun vaardigheden verbeteren, ze lezen zaken-of vakbladen of nemen cursussen. Veel e-mail marketeers benutten dit verlangen van abonnees om slimmer te worden door het versturen van e-mails met educatieve content.

 

E-mail marketing nieuwsbrieven die uw abonnees slimmer maken hebben gemiddeld een openingspercentage van boven de 40 procent. Als u normaal alleen commerciële e-mail marketing mailings doet, vul het dan ook eens aan met wat relevante wetenschappelijke onderzoeksresultaten zoals bijvoorbeeld een “Wist u dat” alinea.

 

5. Verzend op het juiste moment

Het is geen geheim dat het versturen van e-mail marketing mailings op bepaalde dagen en tijdstippen zullen resulteren tot een hoger openingspercentage. Wij hebben diverse bronnen geraadpleegd voor u en in kaart gebracht wat de beste momenten zijn voor het verzenden van uw e-mail marketing mailing:

 

e-mail marketing tijdstippen verzending   Maandagochtend van 8 tot 9
e-mail marketing tijdstippen verzending   Dinsdagmiddag van 2 tot 5
e-mail marketing tijdstippen verzending   Woensdagmiddag van 2 tot 5
e-mail marketing tijdstippen verzending   Donderdagochtend van 8 tot 9 uur en donderdagmiddag van 2 tot 5
e-mail marketing tijdstippen verzending   Vrijdagmiddag van 2 tot 5

 

Vermijd de weekenden, volgens onderzoek worden dan de minste e-mail marketing mailings gelezen.

 

Uitbesteden?
Wilt u uw e-mail marketing mailings liever uitbesteden aan professionals? Internetbureau i-Aspect verzorgt graag uw e-mail marketing.
Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Delen op facebook
Delen op twitter
Delen op linkedin