Blijf uw webshop onderhouden!

De zomervakantie is begonnen en het mooie weer blijft maar aanhouden! Tijdens deze periode wordt het onderhoud aan de eigen webshop nog wel eens vergeten. Hierdoor kunt u kansen laten liggen. Wij geven u graag enkele tips om uw webshop in deze periode bij te werken/te onderhouden.

Producten homepage

Doorloop uw eigen webshop alsof u de klant bent. Indien u op een ‘kale’ homepage terecht komt door bijvoorbeeld het ontbreken van producten (uitgelichte producten en of aanbiedingen) dan zult u waarschijnlijk zelf ook snel afhaken. Vergelijk uw homepage met de etalage van uw winkel. Als uw etalage helemaal leeg is zullen er ook minder snel klanten in uw winkel komen.

Wanneer er ineens géén producten meer op uw homepage staan, terwijl die er wel op hebben gestaan, dan komt dit waarschijnlijk omdat het product niet meer leverbaar is (of uitverkocht). Wij laden veel data van leveranciers en/of kassa’s in (Wilmar, Adsoft, VMS2 en Cyclesoftware) en wanneer een product niet meer leverbaar of uitverkocht is dan wordt deze uiteraard niet meer getoond. Het is dus zaak regelmatig uw eigen webshop te bezoeken om te zien of alles er nog goed op staat.

In onze online handleiding ziet u onder het kopje aanbevolen en aanbiedingen hoe u producten op uw homepage kunt plaatsen.

Kijk verder of alles op uw homepage nog actueel is. Staan er géén oude acties of aanbiedingen op?

Slider

Pas de foto’s in uw slider aan. De slider in uw webshop is een blikvanger. Door regelmatig nieuwe foto’s inclusief een pakkende tekst toe te voegen laat u uw bezoeker zien dat uw shop goed onderhouden wordt.
In dit artikel leest u hoe u de slider kunt aanpassen. Tevens hebben wij ook een artikel met tips over hoe u mooie gratis stockfoto’s kunt downloaden voor uw slider.

Content is king

De informatie en woorden waar u graag op gevonden wilt worden in zoekmachines moeten uiteraard wel op de eigen website/webshop vermeld staan. Goede teksten (content) zijn daarom essentieel. In dit artikel geven wij u tips hoe u dat het beste kunt aanpakken.
Om uw website/webshop met meer regelmaat van nieuwe content te voorzien hebben wij, al enige tijd geleden, een nieuwsmodule binnen Crossretail gelanceerd. Zoekmachines geven u een hogere vermelding als er regelmatig nieuwe informatie aan uw webshop wordt toegevoegd. Wij raden het dan ook sterk aan om van deze module gebruik te maken. Hier leest u hoe u dit het beste kunt doen.

Zet Social Media en nieuwsbrieven in voor uw webshop

Heeft u nog geen pagina op Facebook of een Twitter account? Hoogste tijd om na te denken of u deze online kanalen kunt inzetten om uw doel te bereiken. Gebruik de zomerperiode om dit op te pakken, alvast promotiemateriaal te verzamelen en leuke acties te bedenken. Bereid alvast een nieuwsbrief voor over uw vernieuwde webshop met alle verbeteringen en aanlokkelijke acties.

Kortom

Blijf uw concurrenten voor deze zomer. Wees proactief met het verbeteren van uw website/webshop!

Uitbesteden?

Wilt u dit liever uitbesteden aan professionals? i-Aspect zet uw webshop graag in het zonnetje! Neem gerust contact met ons op.

Vragen?

Heeft u vragen of loopt u tegen bepaalde zaken aan? Neem dan gerust contact met ons op! Wij kunnen u immers alleen helpen als u zelf aangeeft dat u graag geholpen wilt worden. Ons support team staat namelijk voor u klaar!

Delen op facebook
Delen op twitter
Delen op linkedin