Op zoek naar een SEO specialist in Utrecht?

Wil beter gevonden worden en meer website bezoekers? Als SEO specialist in Utrecht kunnen wij helpen! Fullservice internetbureau i-Aspect is gevestigd in hartje Utrecht en heeft al vele ondernemers geholpen bij online succes!

Hogere ranking
Meer bezoekers
Gevestigd in hartje Utrecht
SEO specialist in Utrecht
Wat is SEO

Wat is SEO?

SEO, search engine optimization of zoekmachine optimalisatie is het proces om jouw website zo hoog mogelijk in de organische zoekresultaten in Google te laten tonen. In feite gaat SEO over alle zoekmachines (bijvoorbeeld ook Yahoo of Bing), maar omdat het marktaandeel van Google zo’n 92% is, focussen we alleen daarop. Organische zoekresultaten zijn de zoekresultaten waar betaald wordt, deze vind je in Google onder de betaalde zoekresultaten.

Waarom SEO?

Een website is niets zonder bezoekers. Bijna alle Nederlanders (95%) beginnen zijn of haar zoektocht naar een product of bedrijf in een zoekmachine. Ook al doet die persoon uiteindelijk de aankoop offline, bijvoorbeeld in een winkel. Als jouw bedrijf niet tussen de zoekresultaten staat van een zoekopdracht naar een product of dienst die jij wel aanbiedt, dan loop je een hoop leads mis.

SEO specialist in Utrecht

Waarom een SEO specialist in Utrecht?

Als jij op zoek bent naar een SEO specialist kan het voordelen bieden om te kiezen voor een lokaal bureau bij jou in de buurt.

Wij zijn al 20 jaar gevestigd in Utrecht en maken daardoor net als jouw bedrijf en jouw doelgroep deel uit van de Utrechtse cultuur. Daarbij zijn voorstander van de persoonlijke aanpak. Met ons kantoor in het centrum van Utrecht ben je altijd in de buurt voor overleg over belangrijke zaken.

Wat doen wij als Utrechtse SEO specialist?

 • Zoekwoordenonderzoek
  Een zoekwoordenonderzoek is de basis van een goede SEO strategie. Met dit onderzoek krijgen we inzicht in welke woorden er gebruikt worden als mensen zoeken naar jouw product of dienst. Daarnaast wordt er gekeken naar hoe vaak er naar een bepaalde zoekopdracht gezocht wordt, en hoeveel concurrentie er op dit moment op probeert te ranken.

 • Technische SEO
  Goede SEO begint met een goede technische basis. Technische SEO gaat over het optimaliseren van de technische aspecten binnen jouw website voor zoekmachines. Wanneer de technische SEO niet geoptimaliseerd is het bijna onmogelijk om jouw content goed te laten scoren in Google. Bij de technische SEO kijken onder andere naar de volgende aspecten:
  – Meta tags en beschrijvingen;
  – Mobiele vriendelijkheid;
  – Seo-URL’s;
  – Veiligheid van je website;
  – Gebroken links.
 • On-page SEO
  Met on-page SEO worden de werkzaamheden bedoeld die op een individuele pagina uitgevoerd kunnen worden om deze hoger te laten ranken. Dit heeft veel overlap met technische SEO, alleen in tegenstelling tot technische SEO is on-page SEO niet alleen technisch. Ook wordt de content geoptimaliseerd voor Google. Zo kijken we bijvoorbeeld of het gewenste zoekwoord wel vaak genoeg in de tekst voorkomt, of er een goede structuur in de tekst zit, en of de afbeeldingen zijn geoptimaliseerd.

 • SEO content creatie
  Met content creatie beginnen we van voor af aan. Met jouw input schrijven we over onderwerpen die aansluiten bij jouw doelgroep en die relevant zijn voor jouw onderneming. Deze content is uiteraard zo gemaakt dat hij een grote kans van slagen heeft in Google. Wanneer dit veel gedaan wordt draagt dit goed bij aan jouw online succes.

SEO is een doorlopend proces

Voor SEO is er helaas geen snelle oplossing. En ook resultaten van nu bieden geen garantie voor de toekomst. De hoge positie van een pagina kan mettertijd verloren gaan als het niet onderhouden worden. Dit kan komen omdat je concurrenten hun pagina’s zijn gaan optimaliseren of omdat het algoritme van Google regelmatig verandert. Daarom is het belangrijk dat SEO-werkzaamheden gemonitord blijven, data verzameld wordt en aanpassingen gemaakt worden waar nodig.

SEO proces
SEO specialist in Utrecht

SEO specialist in Utrecht

i-Aspect is al 20 jaar gevestigd in het centrum van Utrecht, waar we krachtige webshops en websites maken. Omdat we geloven dat een website of webshop niets is zonder bezoekers zijn wij SEO ons helemaal eigen gaan maken. Wij ondersteunen verschillende Utrechtse ondernemers met online groei.

Opzoek naar een SEO specialist in Utrecht?

Start nu je online succes
en neem contact met ons op!