Gratis foto’s voor de Crossretail-slider

U weet ongetwijfeld dat het van groot belang is om mooie beelden te gebruiken voor uw webshop of website. Zoals u weet heeft Crossretail op de homepage een zogeheten slider, waarin grote afbeeldingen worden getoond om een bepaalde sfeer neer te zetten en om bijvoorbeeld aanbiedingen en nieuws extra onder de aandacht te brengen. Maar hoe komt u aan goede rechtenvrije sfeerfoto’s voor deze slider?

Het antwoord daarop is Pexels.com. In deze enorme beeldbank vindt u allerlei rechtenvrije sfeerfoto’s die vrij zijn te gebruiken voor commerciële doeleinden. Surf maar eens naar de website en gebruik bijvoorbeeld het zoekwoord ‘bike’.

Automatisch bijsnijden

Naast het feit dat u deze foto’s gratis kunt gebruiken, zijn ze ook direct aan te passen aan de juiste grootte voor de slider van uw Crossretail-webshop. Als u een geschikte foto heeft gevonden, dan klikt u daarop. Vervolgens ziet u rechts bovenin het scherm een grote groene knop met ‘Free Download’. Als u op het pijltje ernaast klikt (1), dan heeft u de optie te kiezen voor ‘custom size’. Voer daar het formaat 927 width en 422 height in (2) en klik vervolgens op het knopje ‘Download’ (3). Vervolgens wordt de foto in het juiste formaat gedownload naar uw computer. Mocht u nog niet weten hoe u vervolgens de slider-afbeeldingen van uw webshop kunt aanpassen, dan vindt u een uitleg in de Crossretail-handleiding.

pexels-download-nieuwsbrief

Pas op met foto’s

Op het genoemde platform Pexels.com vindt u zoals gezegd gratis foto’s die u vrij kunt gebruiken. Let er echter wel op dat u niet zomaar op internet van andere sites foto’s gaat downloaden en gebruiken. Wettelijk gezien mag u namelijk niet zomaar andermans foto’s gebruiken op uw website. Als u dit wel doet, riskeert u hoge boetes. Meer informatie over de slider of ondersteuning nodig? Neem dan contact met ons op.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin