Zorg voor goede content op uw website

Het is vaak een ondergeschoven kindje: tekstuele content op de website van webwinkels. Alle producten staan netjes op de website, het bestelproces is keurig ingeregeld en de adresgegevens van uw fysieke winkel zijn uitstekend te vinden. Maar heeft u ook voldoende tijd en energie gestoken in de overige content op uw website? Zorgen de teksten ervoor dat een potentiële klant voor u gaat kiezen?

Goede content is waardevol

Relevante informatie en goed geschreven teksten zijn bijzonder waardevol voor uw website. De bezoeker komt op uw website omdat hij een bepaald ‘probleem’ heeft. Hij wil bijvoorbeeld een nieuwe elektrische fiets kopen en is via Google op uw website uitgekomen. Dat is op zich al een goed teken, maar als ze eenmaal op uw website zijn, moet u ze nog wel even overtuigen. En dat doet u met goede content die het ‘probleem’ van de bezoeker oplost. Hij zoekt een elektrische fiets, neemt de content op uw website tot zich en komt tot de conclusie dat hij bij u aan het juiste adres is om een elektrische fiets te kopen. Zijn ‘probleem’ is dus opgelost.

Eigenlijk zijn er drie fases waarin uw websitecontent een zeer belangrijke rol speelt. Dit zijn de volgende:

1. Zorg dat de klant uw website vindt

Uw website is door Google geïndexeerd, maar hoe zorgt u dat hij hoog in de zoekresultaten van Google terecht komt? Dat doet u simpelweg door goede content te maken. Als uw website-teksten in orde zijn, komt u hoger in de zoekresultaten terecht. Dit heeft onder meer te maken met het gebruik van de juiste woorden, maar bijvoorbeeld ook het gebruik van relevante titels en tussenkopjes. Daarnaast is het ook mogelijk om te forceren hoog in de zoekresultaten terecht te komen. Dit doet u door te adverteren via Google. U kunt instellen dat u op bepaalde zoektermen bovenaan de pagina komt te staan. Aan het adverteren zijn uiteraard wel kosten verbonden.

Naast Google moet u uiteraard ook zorgen dat u goed zichtbaar bent op sociale media als Facebook en Twitter. Door hier goede en relevante content te publiceren, kunt u ook bezoekers naar uw website trekken.

2. Overtuig de bezoeker dat hij aan het juiste adres is

Als de bezoeker eenmaal uw website gevonden heeft, is het zaak hem goed te informeren. In deze fase is het dus belangrijk dat uw content relevant, informatief en goed geschreven is. De bezoeker moet het gevoel krijgen dat hij met professionele mensen te maken heeft en een goed gevoel krijgen bij het eventueel aanschaffen van een product. Bij het schrijven van de teksten is het dus belangrijk om goed in ogenschouw te nemen met wat voor potentiële vragen de bezoekers op uw website terecht komen. U moet zich verplaatsen in uw bezoeker om relevante content te kunnen publiceren.

3. Blijf in contact met de bezoeker als hij de website weer verlaat

Idealiter is het in één keer raak. De bezoeker komt via Google op uw website en bestelt direct een elektrische fiets. In veel gevallen werkt het uiteraard niet zo. De bezoeker wil nog wat langer nadenken, gaat ook een beetje rondkijken bij concurrenten en neemt zijn beslissing op een later moment. In dat geval is het belangrijk om in beeld te blijven bij deze bezoeker. Dit doet u onder meer door informatie te verzamelen van uw bezoeker, zodat u ze op de hoogte kunt houden via bijvoorbeeld een nieuwsbrief. Zorg er dus voor dat u de bezoeker overtuigt zich aan te melden voor de nieuwsbrief. En als hij zich eenmaal heeft aangemeld, moet u zorgen dat er in de nieuwsbrieven relevante content staat voor deze mensen. Meer informatie hierover vindt u in ons vorige blog: Zo verzamelt u e-mailadressen van uw klanten en bezoekers.

Wij adviseren goed na te denken over de content die u op dit moment digitaal verspreidt via uw website, sociale media en nieuwsbrieven. Maar ook over de content die u bijvoorbeeld in uw fysieke winkel verspreidt. Dat blijft natuurlijk ook van groot belang.

Delen op facebook
Delen op twitter
Delen op linkedin