Nieuwspagina’s in Crossretail

Content is King. Wilt u goed gevonden worden, dan is het raadzaam om regelmatig nieuwe content aan uw webshop toe te voegen. Om eenvoudiger content aan uw webshop toe te voegen hebben wij een nieuwsmodule ontwikkeld.

 

Omdat het beheer van content belangrijk is, hebben wij de button Content in het hoofdmenu van uw beheersysteem (CMS) opgenomen. U vindt hieronder de nieuwsmodule en tevens uw informatiepagina’s. Deze laatste stonden voorheen onder catalogus.

nieuws1

Om een nieuwsbericht te maken, klikt u rechtsboven op toevoegen. U kunt eerst een afbeelding kiezen, vervolgens een titel en daarna het bericht zelf.  U klikt op toepassen en het nieuwsbericht is toegevoegd. Als u een aantal nieuwsberichten hebt toegevoegd, kunt u de nieuwsmodule zelf activeren, helemaal naar eigen smaak inrichten en direct gaan gebruiken.

 

Dat kunt u hier doen:
Configuratie -> Instellingen -> Winkel instellingen van uw webshop en daarna kiezen voor tabblad nieuws.

 

nieuws3

Naam: Vul hier de naam van het menu item in. Dit kan bijvoorbeeld het woord Nieuws of Blog zijn
SEO naam: Wat in de URL komt te staan: domeinnaam.nl/nieuws
Toon aanmaak datum: Indien u regelmatig nieuws gaat toevoegen, dan raden wij aan om de datum te laten zien, anders niet.
Nieuws tonen in navigatie: Hiermee activeert u de naam (bijvoorbeeld Nieuws of Blog) in uw menubalk.
Nieuws navigatie na home: Direct na de homeknop in het menu komt de naam te staan (anders laatste menu item voor contact).
Aantal nieuwskoppen: Dit zijn de nieuwskoppen die in het uitklapmenu te zien zijn. Dit zijn automatisch de meest recente berichten. Wij raden aan om maximaal 5 nieuwsberichten te tonen in uw menu.
Maximaal aantal karakters nieuwskoppen in submenu: Indien uw titels (te) lang zijn, dan kunt u dat hiermee instellen. Anders verschijnen er in het submenu dubbele regels.
Maximaal aantal karakters van de introtekst: Op de overzichtspagina, ziet u alle nieuwsberichten onder elkaar. Hiermee bepaald u hoeveel tekst er naast de afbeelding moet komen te staan.
Kop als Hero image block: Hiermee kunt u de header afbeelding boven uw nieuwsbericht heel groot, of klein (en rechts in de hoek) tonen.

 

Informatiepagina’s en content Module verplaatst

 

contentmodule

Om alle content op 1 plaats aan te bieden zijn de informatiepagina’s verplaatst. Ook de content module (om de homepage aan te passen) vindt u hieronder.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin