Zet uw webshop in het zonnetje

De zomervakantie is begonnen en het mooie langverwachte weer is aangebroken! Tijdens deze periode is het over het algemeen minder druk in de meeste webshops. Internetbureau i-Aspect geeft u enkele tips om uw webshop in deze periode te onderhouden en voor te bereiden op drukkere tijden.

 

Neem uw webshop onder de loep

Doorloop uw eigen webshop alsof u de klant bent. Doe dit ook met andere personen om vervolgens de bevindingen te verzamelen. Bedenk hiervoor een aantal opdrachten en vragen. Door dit soort gebruikersonderzoeken komen knelpunten snel aan het licht. Los deze knelpunten zo spoedig mogelijk op want een gebruiksvriendelijke webshop is cruciaal voor online succes.

 

Enkele voorbeeld opdrachten en vragen die u kunt stellen:

  • Plaats een bestelling en doorloop het bestelproces, is dit proces helder en duidelijk?
  • Zijn er duidelijke productfoto’s gepresenteerd?
  • Is de productinformatie correct en actueel?
  • Ziet de webshop er verzorgd en up-to-date uit?
  • Zijn de contactgegevens duidelijk weergegeven?

Leg alle inzichten vast en bedenk een plan van aanpak hoe u dit kunt verbeteren. De zomerperiode is een prima tijd om dit soort onderzoek uit te voeren en verbeteringen door te voeren.

 

Bereid uw webshop voor op drukkere tijden

Het is goed om uw webshop al voor te bereiden op de drukkere tijden. Probeer ruim van te voren de promotie rondom Sinterklaas en kerst in te plannen. Hoe eerder u een goed idee heeft, hoe beter u dit kunt realiseren. Welke producten wilt u straks in het zonnetje zetten? Bereid alvast een mailing voor en u bent daarmee een stap voor op de concurrentie.

 

Zet Social Media en nieuwsbrieven in voor uw webshop

Heeft u nog geen pagina op Facebook of een Twitter account? Hoogste tijd om na te denken of u deze online kanalen kunt inzetten om uw doel te bereiken. Gebruik de zomerperiode om dit op te pakken en alvast promotiemateriaal te verzamelen en leuke acties te bedenken.

 

Bereid alvast een nieuwsbrief voor over uw vernieuwde webshop met alle verbeteringen en aanlokkelijke acties.

 

Kortom

Blijf uw concurrenten voor deze zomer. Wees proactief met het verbeteren van uw webshop!

 

Uitbesteden?
Wilt u dit liever uitbesteden aan professionals? Internetbureau i-Aspect zet uw webshop graag in het zonnetje! Neem gerust contact met ons op.

 

Wilt u een webshop laten bouwen? Met ruim 13 jaar ervaring bent u bij ons op het juiste adres!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin