Wat kan een nieuwsblog betekenen voor uw bedrijf?

Moderne websites bieden meestal de mogelijkheid om vanuit het content management systeem (CMS) periodiek nieuwsberichten te plaatsen op uw ondernemerswebsite. Veel ondernemers doen hier echter niets of te weinig mee. Ze willen daar geen tijd voor vrijmaken en/of ze denken dat dit heel ingewikkeld is.

Waardevolle unieke content

Dit is eigenlijk zonde want het periodiek schrijven van branche relevante teksten levert namelijk waardevolle unieke content op voor uw website. U kunt uw specifieke marktkennis ventileren die uw website interessant maakt voor zowel bezoekers als uw klanten.

Een blogartikel hoeft niet perse een ellenlange tekst te zijn met een ingewikkelde opbouw, sterker nog; korte en bondige artikelen met een duidelijke kern worden steeds beter gewaardeerd door zoekmachines zoals Google. Als u uw specifieke kennis over een actueel product of dienst uit uw branche eenvoudig verwoord in een kort blogartikel, bent u eigenlijk al prima op weg en van toegevoegde waarde voor lezers.

Wat-kan-een-nieuwsblog-betekenen-voor-uw-bedrijf

Geen ingewikkelde teksten

Probeer te voorkomen dat de tekst van uw blogartikel te ingewikkeld wordt en houd de kern duidelijk, dit waarderen zowel uw lezers als zoekmachines. Daarnaast zal u ook merken dat hierdoor de drempel voor uzelf veel lager wordt om weer eens een nieuw bericht te schrijven en de frequentie erin te houden. Het gebruiken van alinea’s met korte tekstblokken vergroot de leesbaarheid en houdt de boel overzichtelijk (lange aaneengesloten teksten demotiveren een lezer).

Kinderlijk eenvoudig

Het schrijven van een blogartikel in een CMS is vaak kinderlijk eenvoudig en nu u weet dat er eigenlijk helemaal geen ingewikkelde trucs aan te pas komen, is de drempel om te gaan bloggen wellicht een stuk lager geworden.

Wat-kan-een-nieuwsblog-betekenen-voor-uw-bedrijf

Waar moet het over gaan?

Het onderwerp van uw blogartikel kan gaan over wetenswaardigheden, nieuwe producten, diensten en actualiteiten uit uw branche. Maar ook over algemene onderwerpen en processen waarbij u uzelf verplaatst in uw klant bv.; 5 belangrijke punten en/of tips bij aanschaf van een ……..

Zolang uw onderwerp maar bijdraagt voor uw doelgroep, bent u goed bezig. U kunt altijd wat inspiratie opdoen bij websites van anderen, maar voorkom uiteraard dat u teksten 1:1 overneemt. Zoekmachines zien namelijk wanneer een tekst niet authentiek is en zullen deze dan lager waarderen in de zoekresultaten. Enkele illustrerende afbeeldingen bij uw blogartikel doen het natuurlijk ook altijd goed. Gebruik hiervoor uiteraard wel altijd afbeeldingen waar u de gebruiksrechten voor heeft, en/of rechten vrije afbeeldingen.

Tekst schrijven uitbesteden

Komt uzelf (of uw werknemers) echt niet in de gelegenheid om frequent (bv. 1x per maand) een artikel te schrijven, dan kunt u dit eventueel ook uitbesteden aan professionele tekstschrijvers.

Deze zullen uw bedrijf dan frequent benaderen voor een kort interview om de inhoud van het blogartikel te bepalen (want u en uw mensen hebben immers de inhoudelijke kennis van uw producten en diensten en een externe tekstschrijver niet). Zij kunnen vervolgens ook namens u een blogartikel plaatsen, of ze leveren een bruikbare tekst aan die u zelf plaatst.

Heeft u nog geen website met een blog (nieuwsartikelen) functie? Neem dan contact met ons op.

Delen op facebook
Delen op twitter
Delen op linkedin