Waarom e-mail nog altijd erg belangrijk is

Heeft u het gevoel dat u met e-mail uw klanten niet kunt bereiken? En dat het in het niet valt als het vergeleken wordt met sociale media? Dat e-mail een ‘ouderwetse’ vorm van communiceren is betekent niet dat het niet meer relevant is. Sterker nog, vele marketingbureau’s zweren er bij.

 

Blijft u sceptisch? Dan hebben wij een aantal tegenargumenten die u hopelijk doen beseffen dat e-mailen een van de belangrijkste vormen van marketing is op dit moment.

 

1Het is de makkelijkste manier om klanten op hun telefoon te bereiken.

 

 

We hoeven u niet te vertellen dat we in een wereld leven die steeds meer leunt op mobiele apparaten. Recent onderzoek wijst uit dat e-mails meer op de mobiele telefoon worden gelezen dan op de vaste computer. De meeste consumenten checken hun e-mail minimaal dagelijks op hun telefoon.

 

2Via e-mail kunt u aanbiedingen en kortingscodes sturen.

 

 

U wilt natuurlijk graag dat klanten blijven terugkomen bij uw zaak. Om daarvoor te zorgen is het slim om zo nu en dan kortingscodes de deur uit te doen via de e-mail. Het is niet vanzelfsprekend dat uw klanten uw sociale pagina’s bekijkt, daar waar het vanzelfsprekend is dat deze klanten uw e-mails ontvangen.

 

3Nieuws wordt het beste gelezen als het gemaild wordt.

 

 

Heeft u een nieuwe collectie? Bent u onlangs verhuisd, of heeft u verbouwd? Laat het uw klanten weten dat u succesvol bent, en blijft innoveren.

 

4Het is niet duur

 
E-mail is zeer goedkoop, en als u niet van een betaalde dienst als bijvoorbeeld Mailchimp gebruik maakt is het zelfs gratis.

 

5Het is effectiever dan sociale media

 
Onderzoek heeft uitgewezen dat e-mailmarketing 40 keer zo effectief is als Twitter en Facebook gecombineerd. Daarnaast blijkt e-mail consumenten drie keer zo vaak aan te zetten tot een aankoop als sociale media dat doen.

 

Overtuigd?

i-Aspect kan u helpen bij het opzetten van een e-mailcampagne. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via info@i-aspect.com of bel ons op werkdagen binnen kantoortijden op: 030 232 42 80.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin