Social Media bedrijvenpagina

Social Media is een geweldige manier om uw bedrijf onder de aandacht te brengen bij een groter publiek. Bedrijven kunnen er nu eenmaal niet meer omheen, vooral als de concurrent er succes mee bereikt. Social Media bedrijvenpagina’s hebben de afgelopen jaren een enorme opmars gemaakt en dit zal in de toekomst alleen maar verder uitgroeien.

 

Waarom een Social Media bedrijvenpagina?

  • Wij Nederlanders zijn in Europa koploper wat betreft het online surfgedrag, vooral via Social Media zijn we actief
  • Het vergoot uw naamsbekendheid van uw bedrijf en is daarom een uitstekende online marketing strategie
  • Stilstand betekent achteruitgang in veel branches
  • Het beïnvloed het koopgedrag. Bezoekers die merken of producten op uw Social Media bedrijvenpagina volgen, raden deze vaker binnen het eigen netwerk aan. Een ‘vind ik leuk’ of delen van uw post is immers een klik verwijderd.

 

Welke Social Media Strategie toepassen?

Maak niet zonder doel een bedrijfsaccount aan op bijvoorbeeld Twitter of Facebook om zomaar wat berichten te posten, vooral niet als het om privé berichten gaat. Bedenk een Social Media Strategie. Social Media voor bedrijven zonder goed plan, zal alleen maar onprofessioneel overkomen op de bezoeker.

 

Beschrijf voor wie, waarom en hoe u Social Media gaat inzetten om uw doelstellingen te behalen. Beschrijf vervolgens ook hoe u deze doelstellingen kunt meten. Is er al een marketing communicatiestrategie aanwezig? Pas deze dan toe op uw bedrijvenpagina zodat de herkenbaarheid tussen Social Media en uw organisatie herkenbaar blijft.

 

Voorkom Social spam

Uw Social Media bedrijvenpagina bijhouden is absoluut belangrijk. Zorg alleen niet dat u gaat spammen. 1 bericht per dag voor bijvoorbeeld Facebook en LinkedIn is meer dan voldoende. Een paar dagen overslaan is echt geen ramp maar sla geen weken over. Op Twitter is meerdere keren per dag gangbaar.

 

Wees relevant

Blijf absoluut relevant met de content en versterk je post met video’s en afbeeldingen om uw pagina op te leuke. Het geeft een mooi gevulde pagina waar bezoekers graag doorheen scrollen en informatie over uw organisatie doorlezen. Een Social Media bedrijvenpagina moet een goede uitstraling hebben en uitnodigend zijn om te volgen.

 

Laat u inspireren

Social Media is niet alleen relevant voor grote bedrijven maar ook zeker inzetbaar voor het MKB. Kijk naar de bedrijvenpagina’s van uw concurrenten. Haal hier uw inspiratie uit, maar wees wel origineel. Bedenk iets nieuws met uw personeel, brainstorm hierover. Zijn er weinig voorbeelden in uw branche aanwezig? Kijk eens over de grens of naar vergelijkbare branches.

 

Uitbesteden?

Wilt u dit liever uitbesteden aan professionals? Internetbureau i-Aspect heeft veel ervaring met het opzetten van Social Media bedrijvenpagina’s en online marketing.

 

Neem gerust contact met ons op. De koffie staat klaar!

Delen op facebook
Delen op twitter
Delen op linkedin