Goed idee voor een website of mobiele app?

Heeft u een goed idee voor een website of mobiele applicatie? Niet dromen, maar doen! Wij geven u 5 handige tips om meteen goed van start te gaan met minimale middelen.

 

1. Beschrijf uw idee in één zin

Het verwoorden van uw idee in één zin is cruciaal voor het communiceren naar de buitenwereld. Als u niet duidelijk communiceert wat u doet is de kans zeer klein dat potentiële klanten het gaan begrijpen.

 

Om u op weg te helpen kunt u dit sjabloon gebruiken:
“Mijn bedrijf, (bedrijfsnaam), ontwikkelt (aanbod) om (doelgroep) te helpen met (probleem) middels (geheime saus).”

 

2. Starten zonder één regel code

Wees het product voordat u het product gaat bouwen. Werk met minimaal 10 potentiële klanten en lever de dienst manueel. Op deze manier ontdekt u direct wat wel en niet werkt en voorkomt u dat u veel tijd en geld steekt in het automatiseren van iets dat niet werkt. Vraag potentiële klanten niet of ze uw dienst of product zouden kopen maar vraag ze om het te kopen. Dit geeft meteen een concrete indicatie of uw idee commercieel rendabel is.

 

3. Focus op de kernfunctionaliteit

Los met uw dienst of product eerst één probleem goed op voor uw doelgroep. Vermijd in het begin veel functionaliteiten die middelmatig werken. Focus op de kernfunctionaliteit. Meet, analyseer gebruikers feedback en optimaliseer. In een later stadium kunt u altijd nog ‘nice-to-have’ functies toevoegen.

 

4. Wees geen perfectionist

“If you are not embarrassed by the first version of your product, you’ve launched too late.”

Reid Hoffman, founder LinkedIn

 

Voorkom dat een goed idee voor een website of mobiele applicatie nooit het levenslicht zal zien. Een goed begin is het halve werk maar, van uitstel komt afstel. Vermijd daarom eindeloze design en functionele aanpassingen voor het te laat is en u het momentum verliest.

 

5. Ga naar buiten

Het geijkte pad is het uitvoeren van markt- en gebruikersonderzoek comfortabel vanachter uw bureau. Online enquêteren, gesloten A/B-testen met vrienden en familie. De nieuwe manier is om uit uw comfortzone te stappen. Ga naar buiten en neem plaats bij de doelgroep. Vraag potentiële klanten niet alleen om uw product of dienst uit te proberen maar neem uw laptop mee en schrijf ze bij instemming ter plaatse in. Verwerk alle feedback en verbeter de processen. De volgende stap is automatiseren om te kunnen groeien.

 

Uitbesteden?
Wilt u de realisatie van een goed idee voor een website of mobiele applicatie liever uitbesteden aan professionals? Internetbureau i-Aspect helpt u graag verder. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin