Domeinnaam verzinnen? Handige tips!

Vaak zijn voor de hand liggende domeinnamen die makkelijk zijn te onthouden al geclaimd. Een goede domeinnaam verzinnen is daarom lastig maar wij geven u tips voor succes.

 

Aanvullen

Zet een woord voor of achter uw gewenste domeinnaam, mogelijk zal deze combinatie wel beschikbaar zijn. Bijvoorbeeld “loodgieter” wordt “goedkoopsteloodgieter” of “loodgieterutrecht”. SEO technisch zijn zoekwoorden in de domeinnaam voordelig vooral als er sprake is van een exacte match domeinnaam.

 

Synoniem

Op synoniemen.net of voor Engelstalig op thesaurus.com kunt u zoeken naar synoniemen, woorden die hetzelfde betekenen maar mogelijk nog vrij zijn als domeinnaam.

 

Kijk verder dan punt NL

Is de gewenste domeinnaam bezet als .nl en .com extensie? Kijk dan naar alternatieve extensies. Tegenwoordig zijn er goede alternatieven zoals .nu, .eu etc. Let op: Ervaren SEO-ers zijn verdeeld over de vraag of domein extensies effect hebben op de ranking in zoekmachines. Als het de domeinnaam voor een website van een Nederlands bedrijf betreft raad de meerderheid aan om een .nl-domeinnaam te nemen.

 

Hoe korter hoe beter

Hoe korter de domeinnaam, hoe eenvoudiger het voor uw bezoekers is de domeinnaam te onthouden.

 

Vermijd koppeltekens

Vermijd het gebruik van streepjes in uw domeinnaam. Koppeltekens kunnen fungeren als spam-indicator.

 

Domeinnaam verzinnen? Brainstorm!

Laat vrienden, familie, collega’s en mensen uit uw doelgroep meedenken. Dit zal resulteren in verfrissende ingevingen.

 

Domeinveilingen

Komt u er echt niet uit dan kunt u er altijd nog voor kiezen om een domeinnaam te kopen op een domeinveiling. Tevens kunt u hier eenvoudig inspiratie op doen voor een domeinnaam.

 

Exotische extensies

Tot slot een creatieve oplossing om uw naam in de domeinnaam te voltooien met een extensie. Bijvoorbeeld musicrooms.com heeft ook musicroo.ms als domeinnaam. Handig voor twitter door het geminimaliseerde aantal karakters. De mogelijkheden zijn eindeloos. Hier vindt u een overzicht met alle domeinnaam extensies. Een exotische extensie doet niet af aan de geloofwaardigheid en professionele uitstraling, echter kan de domain autority een stuk lager zijn. Daarom is het wel aan te raden om naast een exotische extensie ook in het bezit te zijn van een .nl domeinnaam.

 

Kunnen wij u helpen?
Wilt u hulp bij het verzinnen van een treffende domeinnaam of brainstormen over de haalbaarheid van uw idee neemt u dan gerust contact met ons op.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin