12 tips om uw Crossretail verkoop te vergroten

Het nieuwe fietsseizoen staat voor de deur. Dat betekent een drukke winkel maar loopt uw webshop ondertussen ook storm? Het succes van Crossretail hebt u in eigen hand maar wat maakt nu het verschil tussen slecht of goed lopende shops? We hebben dit onderzocht en geven u hierbij 12 praktische tips die u meer omzet kunnen bezorgen.

 

omzet-crossretail

Adverteren

1 Google Adwords

 

Google Adwords is het advertentieprogramma van Google dat u in staat stelt te adverteren op Google zoekresultaten pagina’s en op websites waar Google AdSense gebruikt wordt.

 

screenshot-www.google.nl-2015-05-07-15-03-20-2

 

U hebt veel controle over het bereik en omdat er op Google gericht gezocht wordt, spreekt u altijd de juiste doelgroep aan.

 

2Facebook advertenties/promoties

 

Op Facebook zijn gebruikers hoogstwaarschijnlijk nog niet bekend met uw dienst of product. Door de advertenties te richten op mensen met bepaalde interesses kunt u het bereik van potentiële klanten vergroten.

 

facebook-timeline-ad

 

Verder lezen over dit onderwerp: Online adverteren: Google of Facebook?

Vergelijking websites

Een vergelijking website is een plek waar consumenten producten van verschillende winkels met elkaar kunnen vergelijken. Via deze vergelijkingssites zoeken consumenten gericht op producten en belanden vervolgens in uw webshop om tot aankoop over te gaan.

 

beslist.nl_

 

3Beslist.nl

 

Uw webshop aanmelden bij Beslist.nl is gratis. Met een starters account kunt u zelf bepalen welke producten getoond worden en krijgt u 1.250 gratis clicks naar uw webshop. Als dit aantal clicks bereikt is kunt u uw account upgraden naar een CPC account wat inhoudt dat u betaalt per klik op een artikel.

 

4Kelkoo & Google shopping

 

Bij Kelkoo en Google shopping betaalt u meteen per click. U betaalt dus alleen wanneer klanten ook daadwerkelijk naar uw webshop worden geleid.

 

5Vergelijk.nl

 

Vergelijk.nl hanteert eenmalige aansluitkosten van 199 euro en een maandelijks minimum tarief van 10 euro. Daar bovenop komen de kosten per click die verschillen per categorie.

 

6Kieskeurig.nl

 

Kieskeurig.nl hanteert eenmalige aansluitkosten van 175 euro, daarna moet er per click betaald worden. De kosten per click zijn afhankelijk van de verkoopprijs van het product.

 

Wilt u van start gaan met vergelijkingssites?

Vraag ons naar de mogelijkheden! Neem contact met ons op: support@crossretail.nl

 

Social media

 

7 Weet waarom klanten u volgen op social media

 

Waarom like-en/volgen mensen een bedrijf op social media?

 

    • 44% acties & kortingen (Let op: Deel kortingcodes en actuele aanbiedingen met uw volgers. Like, share & win-acties zijn passé.)
    • 30% zijn al klant
    • 20% interessante/vermakelijke content
    • 5% mensen die ze kennen zijn volgers
    • >1% anders

 

8 Facebook & Twitter zakelijk toepassen

 

De grootste sociale netwerken om klanten mee te bereiken. Plaats berichten die uw volgers interesseren/vermaken/informeren en plaats regelmatig kortingcodes en actie-artikelen om klanten weer naar uw webshop te begeleiden. Geef uw Facebook en Twitter pagina’s een herkenbare naam en zet een doelgroepgerichte tekst en link naar uw webshop in de beschrijving. Bijvoorbeeld: “Officieel dealer van Gazelle, Batavus, Cortina, Giant en Sparta fietsen en vele fiets accessoires. Benieuwd? Kijk op uwfietsenwebshop.nl”.

 

Weetjes:
Op Twitter krijgen korte tweets meer interactie dan +100 karakters.
80% van de facebook gebruikers kijkt elke ochtend via zijn/haar mobiele telefoon.

 

Woman in bed reading smartphone
Verder lezen over dit onderwerp: Facebook tips voor ondernemers

 

9 Pinterest zakelijk toepassen

 

Pin mooie foto’s van uw webshop op een board en zorg voor relevante hashtags om op gevonden te worden. Gebruik de Pin it browser plugin of druk op de Pinterest website op het plusje en dan kunt u pinnen vanaf een website. Upload nooit een afbeelding direct naar Pinterest. De kracht van Pinterest zit in het feit dat als u een afbeelding pint vanaf uw webshop, mensen op Pinterest op de afbeelding klikken en vervolgens uitkomen in uw webshop. Om mensen extra te prikkelen om door te klikken vanuit Pinterest kunt u bijvoorbeeld ook kortingsacties bij het bericht plaatsen. Dit zal zorgen voor een hele nieuwe stroom bezoekers aan uw webshop.

 

pinterest

 

Weetje: Gebruikers zijn gemiddeld tussen de 25 en 35 jaar oud en dagelijks ruim een kwartier actief.

 

10 Instagram zakelijk toepassen

 

Als u een afbeelding plaatst op Instagram maak dan gebruik van zoveel mogelijk relevante hashtags voor een breder bereik van het bericht. Zorg dat de website in de bio vermeld staat en plaatst mooie foto’s die uw doelgroep aanspreekt. Op Instagram is beleving heel belangrijk; laat zien wat je merk/product is, bewerkt met een fancy filter.

 

insta2

 

Weetje: Met de Instagram app kunt u ook direct een bericht plaatsen op Facebook en Twitter. Een aanrader want zo houdt u al uw social media tijdlijnen kleurrijk.

 

11 Beste momenten om te posten op social media

 

Facebook: Werkdagen van 6:00 tot 8:00 & 14:00 tot 17:00
Twitter: Werkdagen van 13:00 tot 15:00
Pinterest: Werkdagen van 14:00 tot 16:00 & zaterdagochtend
Instagram: elke dag van 15:00 tot 17:00 (hoge piek rond 5 uur)

 

12 Slechtste momenten om te posten op social media

 

Facebook: Werkdagen van 22:00 tot 4:00 & zaterdag, zondag
Twitter: Werkdagen van 20:00 tot 08:00
Pinterest: Werkdagen van 17:00 tot 19:00 en 01:00 tot 07:00
Instagram: 09:00 tot 13:00

 

Op de winkelvloer

 

Bonus tip De Crossretail winkelzuil

 

De Crossretail winkelzuil zorgt op dit moment voor bijna 50% van de omzet. !

 

winkelzuil-crossretail

De winkelzuil is het 1e verdienmodel waar u direct invloed op kan uitoefenen. Indien een klant niet kan slagen in de winkel, dan probeert u de verkoop middels de winkelzuil te realiseren. Begeleid uw klant altijd actief naar de zuil. Indien u al een zuil heeft staan, zorg er dan voor dat u en uw medewerkers de zuil als standaard onderdeel meenemen in het verkoopgesprek.

 

Neem tot slot nog eens een kijkje in de KCU Crossretail Training presentatie!
Deze kunt u hier downloaden.

 

Heeft u vragen of behoefte aan meer informatie?

Neem gerust contact met ons op via support@crossretail.nl of bel ons op werkdagen binnen kantoortijden op: 030 232 42 80.

Delen op facebook
Delen op twitter
Delen op linkedin