Voordelen en nadelen van WordPress

WordPress is uitgegroeid tot het grootste open source systeem ter wereld met ruim 75 miljoen websites. Met name het zeer gebruiksvriendelijke CMS waarmee u zelf gemakkelijk de teksten en afbeeldingen van uw website kunt beheren en het relatief laagdrempelige ontwikkelingstraject dragen bij aan de enorme populariteit.

Regelmatig krijgen wij van klanten de vraag wat de voordelen en nadelen zijn van een WordPress website. Het antwoord daarop delen wij in dit artikel.

 

Voordelen van WordPress

Gebruiksvriendelijk

Zowel ervaren als beginnende gebruikers kunnen met WordPress uit de voeten dankzij de gebruiksvriendelijke en intuïtieve werking van het CMS.

 

Community

Dankzij de enorme wereldwijde community is er een zeer groot aanbod beschikbaar van gratis en betaalde plug-ins en themes voor uw WordPress website. Eenvoudig en snel met één druk op de knop te installeren.

 

Opstartkosten

Doordat de basis ontwikkelingswerkzaamheden voor uw website reeds zijn gedaan bespaart dat een hoop tijd en geld.

 

Zoekmachine optimalisatie

De technologie achter WordPress is afgestemd op zoekmachine optimalisatie. Daarbij zijn er zeer goede plug-ins beschikbaar zoals Yoast SEO om ervoor te zorgen dat ook uw content is geoptimaliseerd.

 

Onafhankelijkheid

Was u vroeger nog gebonden aan één internetbureau met een eigen CMS, nu bent u met een WordPress website volledig vrij om over te stappen naar een ander internetbureau mocht u dat willen.

 

Nadelen van WordPress

Complexe maatwerk, snelheid en plug-in conflicten

Er zitten eigenlijk maar weinig nadelen aan WordPress. De enige noembare nadelen zijn dat WordPress zich niet optimaal leent voor complexe maatwerk (web)applicaties, denk bijvoorbeeld aan ov9292.nl. Daarnaast kunnen verschillende plug-ins conflicten veroorzaken en kan een WordPress website met veel plug-ins traag worden wat weer een negatieve uitwerking heeft op de SEO ranking.

 

Hoe gaan wij om met de nadelen?

Wij hebben bij internetbureau i-Aspect jarenlange ervaring en dankzij deze brede ervaring en in-house expertise met WordPress kunnen wij plug-in conflicten snel tackelen. Ook optimaliseren wij de snelheid van WordPress websites. Daarnaast leveren wij voor WordPress geoptimaliseerde hosting, goede beveiling en doen wij onderhoud.

 

Uitbesteden?

Wilt u de realisatie van uw website in WordPress uitbesteden of uw huidige WordPress website laten onderhouden door professionals? Internetbureau i-Aspect helpt u graag verder. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Delen op facebook
Delen op twitter
Delen op linkedin