Wanneer bezoekers uw website bezoeken en de pagina van binnenkomst ook weer verlaten dan is er sprake van een bounce. Het bouncepercentage is het percentage van bezoeken waarbij alleen deze pagina wordt bekeken.
Een percentage boven de 60% wordt als slecht beschouwd. Een gemiddelde website heeft een bouncepercentage tussen de 40% en 60%. Alles onder de 40% is goed te noemen. In Google Analytics zijn deze statistieken goed weergeven en kunt u dit maandelijks goed meten. Verlaag uw bouncepercentage met deze handige tips.
Overtuig uw bezoeker te converteren
Jaag uw bezoekers niet weg met lange teksten, prikkel uw bezoeker eerst met een titel en een korte introductie. Benoem de voordelen van uw product of organisatie. Zorg dat interesse wordt omgezet in een verlangen. Schep vertrouwen bij uw bezoekers en overtuig ze voor uw organisatie of product te kiezen.
Bepaal voor elke pagina een doel
Zo snel mogelijk een doel bereiken is cruciaal bij elke bezoeker van uw website. Maak het doel duidelijk en zorg dat er een match is met de bezoeker.
Zorg voor een leidende call-to-action-button (oproep tot actie). Maak geen gebruik van teveel call-to-action elementen. Er is maar één leidende call-to-action-button en deze is goed vindbaar. ‘Neem direct contact op’ of ‘Koop nu’ zijn goede voorbeelden voor een leidende call-to-action-button ziet u bij Mailchimp. De rode button is duidelijk een belangrijkere button als de 2 blauwe buttons.
Optimaliseer uw website
Mensen die na de instappagina meteen vertrekken als een website pagina langer dan 4 seconden laad is 25%. Een technische optimalisatie van uw website zou dit kunnen voorkomen. Laat uw website door specialisten scannen en houd uw website up-to-date.
Mobiele apparaten zijn belangrijk geworden. 6 op de 10 internetters gaan met hun smartphone op internet. Zorg dat de toegankelijkheid optimaal is en dat bezoekers ook mobiel gemakkelijk door uw website kunnen navigeren. U zult zien dat de bezoekduur op uw website aanzienlijk zal stijgen.
Er zijn veel verschillende soorten browsers. De kans is aanwezig dat uw website zich anders gedraagt in verschillende browsers. Zorg dat er geen weergave fouten in uw website aanwezig zijn. Onderzoek met behulp van Google Analytics welke browsers het meest gebruikt wordt door uw bezoekers. Zorg ervoor dat uw website in alle browsers goed weergeven wordt.
Een slecht ontwerp wordt steeds minder getolereerd
Websites met een slecht (lees; niet gebruiksvriendelijk) ontwerp worden snel weggeklikt. Het ontwerp wordt namelijk steeds vaker geassocieerd met de informatie waar uw bezoeker naar op zoek was. Zorg voor een ontwerp dat bij het bedrijf past en door uw doelgroep meteen begrepen wordt.
Wanneer hoeft een hoog bouncepercentage niet verkeerd te zijn?
Er zijn tal van situaties te verzinnen waarbij een hoog bouncepercentage niet per definitie wil zeggen dat er iets verkeerd zit.
Een goed voorbeeld is de contactpagina. Als iemand op zoek is naar een “telefoonnummer blokker Utrecht”, dan zou deze bovenaan in Google kunnen staan. Deze bezoeker sluit meteen de browser om vervolgens te gaan bellen.
Een blogpagina kan bijvoorbeeld ook een hoog bouncepercentage hebben. Bijvoorbeeld als iemand gericht op zoek is naar een bepaald stuk informatie en zoekt via Google. De bezoeker zal daarna tevreden zijn browser sluiten. In dit geval is ook hier een hoog bouncepercentage geen ramp.
Wilt u de bouncepercentage van uw website verlagen?
Wilt u dit liever uitbesteden aan professionals? Internetbureau i-Aspect heeft veel ervaring met het het optimaliseren van websites om conversie te verhogen. Wij zijn gespecialiseerd in online marketing en kunnen veel voor u betekenen.
Neem gerust contact met ons op. De koffie staat klaar!