Ruim 75 procent meer omzet binnen Crossretail

In de afgelopen 12 maanden is in alle webshops die op Crossretail draaien 75 procent meer omzet gedraaid dan in dezelfde periode een jaar eerder. Daarnaast is het aantal bezoekers ook nog eens explosief gestegen.

Dat blijkt uit de statistieken die automatisch worden gegenereerd en door ons regelmatig worden geanalyseerd. Dit doen we om een goed beeld te krijgen van de resultaten van Crossretail en om de webshop telkens weer te optimaliseren. Daarnaast willen we onze klanten uiteraard graag op de hoogte houden van de resultaten.

Het aantal bezoekers van alle Crossretail-webshops lag in de afgelopen 12 maanden op 2,5 miljoen. Dit is ook fors meer dan in dezelfde periode een jaar eerder, want toen waren het er nog 1,5 miljoen.

Wat van groot belang is, is het feit dat inmiddels 1 op de 3 consumenten zich eerst thuis online oriënteert, alvorens naar de winkel te gaan. Consumenten online inzicht geven in de winkelvoorraad is hierbij een pre. Dit kunt u o.a. doen middels een kassa koppeling (meer info via support@crossretail.nl).

Indirecte omzet

Een deel van deze bezoekers bestelt producten via de website, wat terug te zien is in de omzetcijfers van de webshop. Er is echter ook indirecte omzet die lastiger te meten is, maar wel enorm belangrijk. Omdat het aantal websitebezoekers fors is toegenomen kunnen we ervan uit gaan dat de indirecte omzet tevens is gestegen.

Het draait bij een webshop namelijk niet alleen om de ‘harde omzet’ die wordt gedraaid door directe verkoop, maar ook om bezoekersaantallen en bijvoorbeeld fietsreserveringen. In het laatste geval komen ze bij de ondernemer binnen via de website en rekenen ze het product uiteindelijk af in de winkel. Een mooi voorbeeld van indirecte omzet; de website staat aan de basis van de omzet die uiteindelijk in de winkel geboekt wordt. Lees hier meer over in ons artikel over omnichannel.

Meten is weten

Crossretail is heel gemakkelijk te koppelen aan Google Analytics, waarmee een ondernemer heel eenvoudig inzicht krijgt in de bezoekersaantallen en meest bezochte pagina’s van zijn website. Lees er meer over.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin