Kandidaat Volg en Matching Systeem

Bij elke organisatie worden mensen aangenomen en wordt er helaas ook af en toe afscheid genomen van personeel. Als een medewerker gedwongen uw organisatie moet verlaten, wilt u natuurlijk dat dit voor beide partijen op een goede manier gebeurt. Het KVMS (Kandidaat Volg en Matching Systeem) van i-Aspect helpt u daarbij.

Vanaf het moment dat bekend wordt dat een personeelslid uw bedrijf moet verlaten, helpt het systeem deze persoon met het vinden van een nieuwe baan. Het is fijn dat u de medewerker aan nieuw werk kunt helpen en dat deze geen gebruik hoeft te maken van een WW-uitkering. Voor veel overheidsorganisaties geldt dat deze uitkering door de organisatie zelf betaald moet worden. Met een soepele overgang naar een nieuwe baan, bespaart u dus ook nog eens enorm veel geld.

Een voorbeeld: de Universiteit Utrecht, sinds 2010 een zeer tevreden gebruiker van het KVMS, heeft in de eerste twee jaar meer dan 14 miljoen euro bespaard ten opzichte van de conventionele aanpak.

Dankzij het KVMS kan het mobiliteitscentrum van de Universiteit Utrecht met slechts 3,5 FTE (inclusief backoffice) meer dan 1.000 kandidaten begeleiden. Van deze kandidaten zijn er in de eerste twee jaar meer dan 500 geholpen aan een nieuwe baan.

Naast de Universiteit Utrecht is het KVMS ook succesvol geïmplementeerd bij het Ministerie van Defensie. Dit hebben wij in het begin van 2017 gerealiseerd en Defensie is tot heden ook een zeer tevreden gebruiker.

De configuratie van het systeem is eenvoudig te personaliseren voor uw organisatie. De aankoopkosten zijn minimaal en de licentiekosten zijn gebaseerd op het aantal kandidaten dat in het KVMS is ingevoerd.