Online adverteren: Google of Facebook?

De basis voor beginners
U wilt online adverteren maar wanneer kiest u voor Google en wanneer voor Facebook? Of adverteren op beide mediums? Zowel Google en Facebook hebben beide hun eigen aanpak met bijbehorende voordelen. Welke sluit het beste aan bij uw adverteer doelen?

 

Online adverteren op Google

Op Google zoeken gebruikers gericht op een dienst of product, er is sprake van een behoefte. U target hier op een combinatie van zoekwoorden, bijvoorbeeld: “Goedkope zonwering”.

 

google-online-adverteren

 

Online adverteren op Facebook

Op Facebook zijn gebruikers hoogstwaarschijnlijk nog niet bekend met uw dienst of product. Door te targetten op mensen met bepaalde interesses kunt u een mogelijke affiniteit met uw product of dienst creƫren waarmee u het bereik van potentiƫle klanten vergroot.

 

facebook-online-adverteren

 

Online adverteren op Google en Facebook?

Heeft u een dienst of product waar mensen specifiek naar op zoek zijn maar wilt u ook een nieuwe doelgroep bereiken? Dan zijn Google en Facebook een ideale combinatie. Het inzetten verschilt wel qua strategische opzet. Ter illustratie hebben wij Plasticflessen.nl gekozen om onze aanpak te tonen:

 

google-online-adverteren-plastic
facebook-online-adverteren-plastic

 

Met het online adverteren op Google richten wij ons op specifieke zoekwoorden, zoals “Plastic flessen”. Op Facebook richten wij ons op gebruikersinteresses die aansluiten bij de advertentie uiting. De uiting “Maak je eigen vruchtendrank” is in dit geval binnen het interesse gebied “Gezondheid”. Wij kiezen dit interesse gebied voor deze campagne zodat de advertentie dus alleen vertoond zal worden aan Facebook gebruikers met “Gezondheid”-gerelateerde interesses.

 

Conclusie

Heeft u een keuze kunnen maken? Wij zullen in een vervolg artikel dieper ingaan op de mogelijkheden van online adverteren op Google en online adverteren op Facebook zodat u zelf aan de slag kunt gaan.

 

Uitbesteden?

Online adverteren is indien correct ingezet een zeer rendabel middel om uw online rendement te vergroten. Wilt u ook aan de slag met online adverteren of wilt u huidige advertentie campagnes uitbesteden aan professionals? Internetbureau i-Aspect helpt u graag verder. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Delen op facebook
Delen op twitter
Delen op linkedin