Meeste gestelde vragen inzake Crossretail

Hoe zorgen we voor meer omzet in de webshop?

Het is een utopie om te denken dat u met een webshop op internet vanzelf geld verdient zonder er enige tijd en energie in te steken. Om het maximale uit Crossretail te halen moet het een onderdeel worden van uw complete bedrijfsvoering. U zult onder meer moeten investeren in de vindbaarheid van uw webshop, als klanten niet weet dat u bestaat is het logisch dat er geen omzet is!
 
De meest succesvolle ondernemers zetten vele duizenden euro’s per maand om. Vraagt u zich af hoe u dit ook voor elkaar kunt krijgen? Bekijk dan dit artikel: 12 tips om uw Crossretail verkoop te vergoten.
 

Hoe maak ik effectiever gebruik van de winkelzuil?

De winkelzuil moet, net als de webshop, actief onderdeel uit maken van uw verkoopstrategie. Het hoofddoel van Crossretail is ‘nooit meer néé verkopen’, als u dit doel nastreeft met de winkelzuil in gedachte kunt u uw omzet een flinke impuls geven. U zult de klant dus actief moeten activeren om een bestelling te plaatsen op de zuil. Heeft u een artikel niet in de winkel? Dan kan de klant het alsnog morgen in huis hebben.
 
Overtuig niet alleen uzelf en uw winkelpersoneel, maar ook uw klanten van het gemak van de winkelzuil. Daarnaast kunt u uw winstmarge verhogen door de voorraad in uw magazijn te verlagen, omdat alle producten altijd op de winkelzuil beschikbaar zijn kunt u zich focussen op de beleving van de klant.
 

Hoe krijg ik meer informatie over Crossretail?

Bij i-Aspect proberen wij onze klanten zoveel mogelijk te helpen bij alles wat met Crossretail te maken heeft. Wij versturen nieuwsbrieven, schrijven blogartikelen, we hebben enkele online video’s en er is een uitgebreide handleiding beschikbaar. Niet alleen proberen wij zodoende alle ondernemers op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen omtrent Crossretail, ook hopen wij u te inspireren en te activeren zodat ook uw onderneming succesvoller wordt. Bent u op zoek naar iets specifieks? Dan staan wij altijd voor u klaar om uw vragen te beantwoorden.
 

Hoe positioneer ik Crossretail in mijn onderneming?

 
Online:
Op dit moment zijn er nog veel ondernemers die Crossretail inzetten naast hun bestaande website. Veelal draait de webshop op een subdomein (webshop.domeinnaam.nl). De conversie (het resultaat) neemt hierdoor erg af. Om de kans op een goed resultaat de maximaliseren is het van belang dat Crossretail op uw hoofddomein draait, zodoende hoeven klanten niet onnodig rond te klikken alvorens ze op uw webshop komen. Heeft u nog een website in de lucht los van Crossretail? Dan is het verstandig om deze volledig in Crossretail te integreren. Hierbij bespaart u veelal ook dubbele hosting- en onderhoudskosten. Crossretail is een webshop en website in één.
 
Offline:
In de winkel is het raadzaam de winkelzuil prominent in de winkel te zetten, met daarbij een bord boven de zuil. Zorg dat u in alle communicatie-uitingen; bedijfsauto’s en –bussen, bestickering, actieborden en -posters de aandacht vestigt op uw webshop.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin