Het belang van landingspagina’s

Met landingspagina’s laat je zien waar je voor staat en met name waarom iemand juist bij jou je product of dienst moet afnemen. Veel producten zijn immers overal te koop, dus hoe onderscheid jij jezelf t.o.v. de concurrentie?

Onderscheidend vermogen

Je onderscheidend vermogen laten zien, is daarom zeer belangrijk. Als je weet wat er speelt bij je klant, dan kan je daar vervolgens op inspelen. Je creëert waarde voor je klant. Specialisatie wil hierbij nog wel eens van belang zijn. Je laat immers zien, dat jij ergens heel goed in ben. Wellicht bied je nog veel meer aan, maar probeer met 1 of 2 belangrijke speerpunten het verschil te maken.

Spreek de taal van je klant

Probeer vervolgens om op een landingspagina ook de taal van je klant te spreken. Kijk hierbij vooral goed wat jouw doelgroep gebruikt. Vermijd allerlei vaktermen, want daar zal minder snel online op gezocht worden. Het is juist de bedoeling woorden te hanteren die matchen met het zoekgedrag van jouw doelgroep. Komt een woord immers in jouw site of shop voor dan word je daarop gevonden door zoekmachines.

Korte scan naar informatie

Hou de teksten kort en krachtig en wissel af met mooie, sprekende foto’s. Veel mensen scannen namelijk webpagina’s en willen met dat scannen van de pagina, zo snel mogelijk weten (binnen een paar seconden) of ze goed zitten. Als jij dus zo’n pagina kan maken, die na een korte scan, laat zien waar het over gaat dan blijft de bezoeker langer op de pagina en neemt dan pas de moeite om alles goed te lezen.

Overzichtelijk

Door te werken met alinea’s en subtitels wordt je tekst nog overzichtelijker en ziet een bezoeker gelijk wat hij in elke alinea kan verwachten. Het voorkomt tevens dat een bezoeker gedemotiveerd raakt door lange aaneengesloten teksten en de pagina eerder verlaat. 

Webshop landingspagina’s

Creëer je landingspagina’s voor je webshop, dan is het zaak om gelijk een aantal linkjes op te nemen naar producten en of productpagina’s. Je bezoeker converteert dan direct. Vanaf je landingspagina zijn ze na één klik al bij een product in je shop.

Meer weten? Of uitbesteden? Neem dan contact met ons op.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin