Geef uw webshop een onderhoudsbeurt

Vorige week schreven wij een blog over de moderne winkelier die zijn winkel en webwinkel op elkaar afstemt. Dit heeft u misschien getriggerd om de webshop weer eens even goed onder de loep te nemen. Wellicht kwam u wel tot de conclusie dat het tijd is voor een voorjaars-opknapbeurt? Daar helpt i-Aspect u graag mee.

Kruip eens in de huid van de klant

Om uw webshop goed te kunnen beoordelen is het belangrijk om eens in de huid van de klant te kruipen. Dus doorloop de webshop eens alsof u de klant bent. Bedenk opdrachten en vragen en probeer aan de hand daarvan naar de webshop te kijken. Voldoet hij wel? Missen er dingen? Noteer de knelpunten die u tegenkomt, zodat deze zo snel mogelijk kunnen worden verholpen.

Vraag de hulp van uw klanten

Uiteraard kunt u zelf in de huid van de klant kruipen, maar het is natuurlijk nog mooier om gewoon uw eigen klanten te vragen naar hun mening over de webshop. Dit kan al op een heel simpele manier door de klanten in uw winkel ernaar te vragen. Wat vinden ze van de unieke content en is de homepage mooi en duidelijk voor ze? U kunt ook aan klanten vragen of ze mee willen doen aan een zogeheten usability test. Hierbij gaat een klant achter de computer zitten en terwijl u meekijkt geeft u hem specifieke opdrachten. Laat ze bijvoorbeeld naar een bepaalde content-pagina navigeren, dan komt u erachter of deze goed bereikbaar is. Kunnen ze dit wel goed vinden of moeten ze misschien te vaak klikken om hier terecht te komen? Dit soort zaken komen allemaal naar voren uit zo’n test.

Kosteloos een kleine onderhoudsbeurt van ons

Omdat wij het belangrijk vinden dat alle Crossretail-webshops er een beetje netjes bijstaan, bieden wij onze bestaande klanten kosteloos een kleine onderhoudsbeurt en upgrade aan. Door een aantal kleine aanpassingen en verbeteringen, staat uw webshop er deze zomer weer fantastisch bij. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Denk ook aan onze handleiding en helpdesk

Daarnaast kunt u uiteraard altijd bij ons terecht als u hulp nodig heeft met het configureren of actualiseren van uw webshop. We hebben onlangs de Crossretail-handleiding geheel vernieuwd. Daarnaast kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen als u vragen heeft.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin