Dit moet u weten over webwinkel-keurmerken

Veel webwinkels maken tegenwoordig gebruik van een webwinkel-keurmerk. Op de homepage is dan vaak een specifiek logo prominent zichtbaar, waaraan u het keurmerk kunt herkennen. Maar welke voordelen heeft het nou eigenlijk om een keurmerk af te nemen, welke keurmerken zijn er en waar moet u op letten? We leggen het graag uit in dit artikel.

Waarom is het belangrijk om aan te sluiten bij een keurmerk?

Een belangrijke reden om voor een webwinkel-keurmerk te gaan is dat het een bepaalde betrouwbaarheid uitstraalt. Het geeft de consument een veilig gevoel als hij het keurmerk-logo op uw website ziet staan. Uit een onderzoek van TNS-NIPO van een aantal jaar geleden bleek al dat maar liefst 72 procent van de online-consumenten eerder bij webwinkels koopt die een keurmerk voeren. Het winnen van betrouwbaarheid geldt natuurlijk niet alleen voor uw webshop, maar ook voor uw fysieke winkel.

Daarnaast is het zo dat de betere keurmerken afspraken hebben gemaakt met de Consumentenbond, waardoor er een onafhankelijke geschillencommissie beschikbaar is als er onenigheid is tussen de klant en een webshop. Het is fijn dat bij eventuele problemen de commissie voor u en uw klant beschikbaar is. Overigens biedt een keurmerk vaak ook gratis juridisch advies aan de webshop-eigenaar.

De grote keurmerken beschikken over het algemeen ook over een beoordelingssysteem. Met het aansluiten bij een keurmerk slaat u dus twee vliegen in één klap, want vanaf dat moment kunnen bezoekers van uw winkel en webwinkel een recensie schrijven over hun ervaringen. Lees er meer over in ons vorige blog:  Zorg dat uw webshop wordt beoordeeld.

Dit keurmerk adviseren wij

Door het feit dat er de afgelopen jaren steeds meer webshops zijn bijgekomen, zijn keurmerken ook als paddenstoelen uit de grond gekomen. Hierdoor is het goed voor te stellen dat u als webwinkel-eigenaar door de bomen het bos niet meer ziet. We helpen u daarom graag met het maken van een keuze. Wij hebben zelf positieve ervaringen met Webshop Keurmerk. Enkele ondernemers die Crossretail gebruiken, hebben dit keurmerk al op zak. Bovendien heeft dit keurmerk ook afspraken met de Consumentenbond en kunt u gratis gebruikmaken van het beoordelingssysteem Kiyoh, waardoor uw klanten u kunnen beoordelen.

Wat kost zo’n keurmerk?

Er zijn kosten verbonden aan het aansluiten bij een keurmerk. Bij Webshop Keurmerk gaat het om een bedrag van 16,25 per maand (exclusief btw).

Ik wil ermee beginnen, wat moet ik doen?

In principe kunt u zich direct aanmelden via dit aanmeldformulier. Zodra u zich heeft aangemeld begint de aanbieder met het analyseren van uw webshop om te beoordelen of uw webshop het keurmerk mag gaan dragen. Zodra uw webshop is goedgekeurd, krijgt u een overeenkomst toegestuurd. Als alles is geregeld, kunt u vervolgens inloggen in het dashboard van het keurmerk. Uiteraard moet na goedkeuring ook het keurmerklogo op uw website worden geplaatst. Wij ondersteunen u graag bij dit proces. Neem daarvoor gerust contact met ons op.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Belangrijk onderhoud CrossRetail

Onze CrossRetail-servers ondergaan in 2 fases groot onderhoud. Dit zal plaatsvinden op de nacht van zondag 21 april t/m de vroege ochtend van maandag 22 april en de daaropvolgende nacht van 22 april t/m de vroege ochtend van dinsdag 23 april.

Hierbij moet je rekening houden met dat jouw website en e-mail tijdelijk niet bereikbaar zal zijn in die perioden.