Zorg dat uw webshop wordt beoordeeld

U bent als ondernemer goed bezig met uw webshop, maar weten anderen dat ook? Vraagt u aan klanten een beoordeling te schrijven na een bestelling? Als dat niet zo is, dan is het belangrijk om daar eens over na te denken. Op deze manier komt uw webshop namelijk beter naar voren in Google en op andere kanalen.

Waarom is het belangrijk dat klanten mij beoordelen?

De eerste reden is natuurlijk dat u als ondernemer de fysieke winkel en webshop nog beter kunt maken aan de hand van feedback van de klanten. Alle tips zijn welkom en een ontevreden klant is natuurlijk vervelend. Een ontevreden klant kan ervoor zorgen dat u wat aanpassingen doet, waardoor u in de toekomst geen ontevreden klanten meer zult hebben.

De tweede reden is dat Google het ook prettig vindt als uw webshop wordt beoordeeld. Dit zorgt er namelijk voor dat uw webshop een hogere ranking krijgt in de Google-zoekmachine en u dus op een hogere positie in de Google-zoekresultaten naar voren komt. Hierdoor trekt u dus meer bezoekers naar uw website. Daarnaast worden de reviews ook weergegeven in Google Shopping. De meeste aanbieders van recensie-systemen maken dit mogelijk. Lees hier in ons eerdere artikel over Google Shopping.

Een derde reden is dat uw webwinkel veel meer aan vertrouwen zal winnen bij (potentiële) klanten. Als zij zien dat uw shop al veelvuldig positief is beoordeeld, zullen zij sneller tot een aankoop overgaan. Als u geen gebruik maakt van een recensie-systeem, dan hebben de bezoekers geen idee hoe de ervaringen van andere klanten zijn geweest.

Welke aanbieders zijn er en wat zijn de mogelijkheden?

Er zijn talloze aanbieders van dit soort systemen. Een heel erg bekende is Kiyoh, maar er zijn ook alternatieven als Feedbackcompany en Custorate. Wij van i-Aspect zijn goed bekend met Kiyoh. Deze tool maakt onder meer de volgende zaken mogelijk:

  • Het is gemakkelijk in te stellen dat beoordelingen geautomatiseerd worden verspreid via sociale media als Faceboook en Twitter.
  • Aan klanten wordt pro-actief gevraagd of ze een recensie willen achterlaten over hun aankoop of ervaring in de winkel, daar hoeft u zelf niets voor te doen.
  • Kiyoh monitort of de geplaatst recensies authentiek zijn en dus afkomstig zijn van echte klanten.
  • Er zit een ‘ontevreden-alarm’ op. Dit houdt in dat u een melding krijgt op het moment dat er een negatieve recensie binnenkomt, waardoor u direct en adequaat kunt handelen om deze klant alsnog tevreden te stellen.

Ik wil ermee beginnen, wat moet ik doen?

Eigenlijk kunt u gelijk aan de slag. Bij Kiyoh is het mogelijk om een gratis proefperiode van vier weken aan te gaan om te kijken hoe het bevalt. Ze werken met een telefonische opstartservice, waar u terecht kunt met al uw vragen. Uiteraard helpen wij u ook graag met het koppelen van uw webshop aan een beoordelingssysteem. Neem daarvoor gerust contact met ons op.

En onthoud: een tevreden klant is uw beste reclame.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin