Crossretail komt met werkplaats-module

Consumenten willen tegenwoordig graag zelf online dingen kunnen regelen. Gewoon wanneer het ze uitkomt vanuit de luie stoel op bijvoorbeeld de tablet, laptop of mobiele telefoon. Ze maken online een afspraak voor de kapper, geven online hun meterstanden door en ga zo maar door. Wij zijn een groot voorstander van dit soort ontwikkelingen en zijn zelf druk bezig om voor Crossretail een werkplaats-module in te bouwen. We geven graag een sneak preview.

In de werkplaats-module wordt het mogelijk voor consumenten om zelf online een afspraak in te plannen voor bijvoorbeeld een fietsreparatie. Dit is prettig voor de klant, want die kan wanneer het hem uitkomt een afspraak inplannen of wijzigen, maar ook voor de retailer is het fijn. Het scheelt namelijk vele telefoontjes per dag, waardoor de werkplaats gewoon door kan draaien zonder dat de medewerker onderbroken wordt.

Gemakkelijk en klantvriendelijk

Het is de bedoeling dat de klant via een simpele interface een afspraak kan inplannen. De module houdt uiteraard rekening met de beschikbaarheid van het personeel in de winkel. Deze beschikbaarheid is door de winkeleigenaar in te stellen. De klant kan via het systeem direct aangeven wat er precies met de fiets moet gebeuren. Hij geeft ook een beschrijving van het probleem. Hierdoor kan de retailer heel gemakkelijk in het systeem zien welke afspraken er zijn gemaakt en welke reparaties er moeten worden gedaan.

Meerdere kanalen gebruiken

Deze nieuwe module sluit goed aan bij wat we eerder schreven over omnichannel; uw klanten via verschillende kanalen informeren/bedienen en ervoor zorgen dat deze kanalen op elkaar afgestemd zijn. Natuurlijk kan iemand nog steeds de winkel binnenstappen of de telefoon pakken om een afspraak te maken, maar deze nieuwe module zorgt voor extra mogelijkheden via andere kanalen.

Meedenken?

Hieronder delen we alvast wat schetsen van de nieuwe module. Het is nog niet bekend wanneer de module beschikbaar wordt omdat wij nog ondernemers zoeken die hierover willen meedenken. Wilt u meedenken en ons van goede input voorzien?, geef dan uw (bedrijfs)naam door via support@crossretail.nl. Alvast vriendelijk bedankt!
schetsen-werkplaats

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin