Het opzetten van een website is tegenwoordig niet meer razend ingewikkeld. Er bestaan inmiddels veel initiatieven om snel een eenvoudige website en/of webshop op te zetten.
Een beetje bedrijf heeft vandaag de dag tenminste een website in de lucht, een gemeengoed zoals dat ooit met een telefoonnummer was.
De grote uitdagingen zitten hem tegenwoordig in hele andere zaken;
1. Hoe krijgt u uw producten overzichtelijk in uw online aanbod en hoe houdt u deze actueel?
30 producten zijn handmatig nog wel beheersbaar, maar zodra dat er honderden of zelfs duizenden worden, is dat simpelweg niet meer handmatig bij te houden. Ook de wijze waarop alle producten in een website getoond worden en de indeling ervan, is niet vanzelfsprekend bij het importeren van deze producten.
Mail ons voor meer informatie |
2. Hoe krijgt u uw website gekoppeld aan verschillende databronnen?
Kassasystemen, productdata servers, voorraad (dropship) systemen; verschillende databronnen, die op verschillende wijzen met uw website communiceren. Het binnenhalen van deze data vormt uitdaging 1, de wijze waarop deze informatie in uw website getoond wordt is de volgende uitdaging.
3. Hoe houd ik mijn website in technisch opzicht up-to-date?
Zodra een website eenmaal live staat, begint ook het technisch onderhoud. Van browser updates tot beveiligingsupdates en het integreren van de laatste technische trends; een website is eigenlijk nooit klaar. Updaten is niet alleen tijdrovend, maar brengt ook risico’s met zich mee. Een update kan er soms namelijk voor zorgen dat bepaalde functionaliteiten ineens niet meer werken. Hier dienen dan eerst weer andere technische aanpassingen voor te worden gedaan.
4. Hoe houd ik mijn website snel genoeg wanneer er veel producten in staan?
Wanneer er honderden tot duizenden producten en afbeeldingen in uw website staan, hoe zorgt u er dan voor dat de website snel genoeg is en deze door zoekmachines & websitebezoekers snel genoeg opgeroepen kunnen worden? Wanneer bezoekers te lang op het laden van een product en/of pagina moeten wachten, verlaten zij immers de website. Ook zoekmachines geven een te trage website een lage waardering in de zoekresultaten.
Mail ons voor meer informatie |
5. Hoe kan ik snel en gebruiksvriendelijk informatie aanpassen in mijn website?
Als het aanpassen van informatie te omslachtig is voor uzelf en/of uw werknemers dan kan dit een drempel vormen om uw website frequent te actualiseren. Websites die qua informatie weinig geactualiseerd worden, worden op termijn minder hoog gewaardeerd door bezoekers en zoekmachines.
6. Hoe krijg ik technische problemen snel opgelost of gewenste aanpassingen binnen mijn website?
Wanneer u technisch vastloopt met uw website, hoe krijgt u dat dan goed opgelost en hoe lang gaat dat duren? Kortom; wat kost een technisch probleem u zakelijk uiteindelijk? Als gewenste technische aanpassingen boven uw kennis en kunde staan, vormt dat daarnaast ook een stevige uitdaging.
Zakelijke website uitbesteden aan een specialist
Voornoemde uitdagingen zijn hele goede redenen om het bouwen en onderhouden van een website uit te besteden aan een specialist. Zeker als u met een zakelijke website tijd wil gaan besparen, gebruiksgemak zoekt en uw omzet wil kunnen verhogen.
Laat uw zakelijke website bij voorkeur dus niet maken door die handige buurjongen of neef, maar schakel een professioneel internetbureau in. Deze hebben hier veel ervaring mee en staan in eventuele noodgevallen snel tot uw zakelijke beschikking.
Meer weten? Bel of mail ons dan gerust!