Zo haal je online klanten naar de fysieke winkel

Er zijn allerlei manieren om ervoor te zorgen dat u bezoekers naar uw webshop trekt. We besteden daar als i-Aspect ook regelmatig aandacht aan in onze nieuwsbrieven. Het is echter ook belangrijk om ervoor te zorgen dat deze websitebezoekers achter hun computer vandaan komen en uw fysieke winkel bezoeken. We hebben daarom een aantal tips op een rijtje gezet om dit aantal te vergroten.

1. Zet advertentiecampagnes lokaal op

Via advertentieplatformen als Facebook en Google Adwords is het mogelijk om heel gericht te adverteren. Het is daarom interessant om ervoor te kiezen dat uw online advertenties alleen getoond worden aan mensen die binnen een kleine straal van uw winkel wonen. Stel dat u een fietsenwinkel heeft in Rotterdam, dan is het wellicht niet zo interessant om uw fysieke winkel onder de aandacht te brengen in bijvoorbeeld Friesland. U kunt er daarom voor kiezen om via deze platformen heel lokaal te adverteren, zodat u voornamelijk mensen bereikt die niet te ver van uw winkel wonen.

2. Motiveer websitebezoekers om uw winkel te bezoeken

Het is belangrijk om op uw website de bezoeker te motiveren om naar uw winkel toe te gaan. Dat kunt u bijvoorbeeld doen door te vermelden hoe groot uw assortiment is, dat alles op voorraad is en dat er kundige medewerkers klaarstaan die geheel vrijblijvend goed advies kunnen geven. Natuurlijk zijn ook andere dingen noemenswaardig, zoals het melden dat er voldoende gratis parkeergelegenheid is en de koffie altijd klaarstaat. Zorg daarnaast altijd dat de openingstijden prominent op de website genoemd worden.

3. Toon de actuele winkelvoorraad

Wat aansluit bij het vorige punt is dat het belangrijk is om bij alle producten aan te geven wat de actuele winkelvoorraad is. Als dat niet wordt aangegeven, weet een websitebezoeker niet waar hij aan toe is en zal hij niet zo snel in de auto stappen om naar uw winkel te komen. Natuurlijk kan een bezoeker ook even bellen, maar het is vele malen handiger dat de winkelvoorraad direct zichtbaar is. Op die manier heeft de bezoeker de garantie dat het product beschikbaar is. Dankzij de Crossretail-koppeling met uw kassasysteem, hoeven Crossretail-klanten hier helemaal niks voor te doen en wordt dit geheel automatisch in de webshop getoond.

4. Verleid de bezoeker met foto’s van de fysieke winkel

Heeft u een mooie showroom of etalage? Laat deze dan vooral prominent zien op de website. Dit maakt indruk op de bezoeker en motiveert om eens langs te komen. Het kan ook nog interessant zijn om een mooie video te plaatsen waarin de bezoeker virtueel een rondleiding krijgt door uw winkel. Dan weet de websitebezoeker helemaal waar hij aan toe is voordat hij naar de winkel afreist.

5. Zorg dat de winkel wordt gevonden in Google Maps

Veel mensen zoeken tegenwoordig via Google Maps naar specifieke winkels in de buurt. Het is daarom erg belangrijk dat u goed staat vermeld in dit platform. Stel dat iemand een fietsenwinkel in de buurt zoekt, dan kan uw winkel keurig worden weergegeven, inclusief openingstijden, foto’s en recensies. Het is daarnaast ook mogelijk om te adverteren in Google Maps, zodat u prominenter naar voren komt. Dit kan ook een overweging zijn om nog meer op te vallen op de kaart.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin