Zeven tips om uw online-business te laten groeien

Voor een ondernemer is het belangrijk om constant te vernieuwen en mee te gaan in de laatste ontwikkelingen om ook online succesvol te zijn. Wij van Crossretail praten u graag bij en geven zeven tips om uw webshop nog beter onder de aandacht te brengen en een boost te geven.

1. Gebruik andere platforms om te verkopen

Veel ondernemers houden zich enkel bezig met het aanbieden en verkopen via hun eigen webshop, maar het is juist tegenwoordig van enorm belang om ook via andere kanalen zichtbaar te zijn. Zo is er bijvoorbeeld Google Shopping, een platform van de zoekmachinegigant waarop webshops hun producten kunnen aanbieden, maar ook via Marktplaats is er een mogelijkheid. Daarnaast is het raadzaam om opgenomen te worden in vergelijkingssites zoals Beslist.nl om ervoor te zorgen dat uw webshop naar voren komt als consumenten prijzen gaan vergelijken. Ook is het mogelijk een samenwerking aan te gaan met Bol.com.

2. Ga de grens over

Veel Nederlandse webshops beperken zich enkel tot de Nederlandse markt, maar bedenk dat het ook uitstekend te doen is om bijvoorbeeld België te gaan verkennen. Sowieso is het met Crossretail mogelijk om klanten uit België te aanvaarden en kan dit nog verder worden uitgebreid. Denk uiteraard wel aan het feit dat in andere landen ook andere regelgeving kan gelden.

3. Ga met meerdere domeinnamen aan de slag

Naast de domeinnaam van uw webshop, kunt u natuurlijk meerdere domeinnamen online brengen om specifieke productgroepen beter onder de aandacht te brengen. Denk bijvoorbeeld aan goedkopekinderzitjes.nl of goedkopefietskleding.nl, om op die manier niches extra onder de aandacht te brengen. Wellicht is bij u bekend dat Coolblue op deze manier groot geworden is. Die webshop werkt met ontzettend veel domeinen op productniveau, bijvoorbeeld koelkaststore.nl. Voordat u hiermee aan de slag gaat, is het wel raadzaam goed onderzoek te doen naar de zoekwoorden waarop u gevonden wilt en kunt worden. Wij helpen u daar uiteraard graag bij.

4. Word een zichtbare autoriteit binnen uw doelgroep

Voordat consumenten in uw webshop producten gaan kopen, moeten ze er vertrouwen in hebben dat u weet waar u over praat. Het is daarom belangrijk om veel te communiceren via de diverse kanalen, bijvoorbeeld middels een nieuwsbrief, via sociale media en andere uitingen. Zorg dat u in beeld bent en blijft, niet alleen bij potentiele nieuwe klanten, maar ook bij uw bestaande klanten. Waak ervoor dat u contactgegevens van uw klanten verzamelt en informeer ze actief over nieuwe ontwikkelingen en aanbiedingen.

5. Zorg dat u automatiseert

Om tijd en dus geld uit te sparen, is het belangrijk dat uw webshop wordt gedragen door de juiste software, die het bijvoorbeeld mogelijk maakt een koppeling met uw kassasysteem te realiseren. Crossretail is een pakket dat hierin is gespecialiseerd. Ons pakket koppelt met de vier bekende kassasystemen Adsoft, Wilmar, VMS2 en Cyclesoftware, waardoor automatisch uw winkelvoorraad online wordt getoond. Dit is belangrijk voor de online consumenten, want die willen gewoonweg weten of u het specifieke product wel op voorraad heeft. Het is natuurlijk niet te doen om dit voor elk product handmatig te gaan bijhouden in de webshop en daarom adviseren we iedereen om gebruik te maken van de kassakoppeling.

6. Werk met een abonnementsvorm

Winkeliers zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren van inkomsten genereren. Eén daarvan is het werken met een abonnementsvorm voor bijvoorbeeld het onderhoud van een fiets. Niet alle ondernemers doen dit, maar we raden dit wel aan. Consumenten worden steeds meer bereid om te betalen voor diensten die goed werken, denk bijvoorbeeld aan Spotify, Netflix en een onderhoudscontract voor de cv-ketel. Probeer hier creatief in te zijn en kom met nieuwe ideeën.

7. Zorg dat de klant meer dan tevreden is

Het klinkt logisch, maar breng het maar eens in de praktijk. Een klant die tevreden is lijkt al een aardige uitdaging, maar hoe zorgt u ervoor dat een klant meer dan tevreden is en misschien zelfs een beetje fan wordt? Veel grote webshops zorgen door middel van een uitstekende service en een goede manier van communiceren dat klanten graag terugkomen. Hierbij is het niet eens altijd zo dat de specifieke webshop het goedkoopst is, maar voor de klant is service en klantvriendelijkheid ook enorm belangrijk. Staar dus niet alleen blind op prijzen, maar zorg er vooral voor dat de consument bij u een een uitstekende klantervaring heeft.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin