Zes tips om je webshop kerstklaar te maken in de lockdown

Door de aangescherpte maatregelen zit Nederland weer op slot en is het nu belangrijker dan ooit om jouw webshop kerstklaar te maken. De brancheorganisatie Thuiswinkel.org rekent de komende weken op topdrukte in de webwinkels. Wij geven je 6 tips om jouw webshop kerstklaar te maken, zodat jij kan profiteren van de digitale kerstdrukte.

1. Doe een kerstaanbieding

Verwen je klanten met een mooie kerstaanbieding en zet deze groot op de homepage. Zorg dat je producten in de aanbieding doet die geschikt zijn als kerstcadeaus.

2. Maak een mooie kerstslider

Met een mooie kerstslider kun jij jouw bezoekers welkom heten en ze eraan herinneren dat ze aan het juiste adres zijn voor hun kerstinkopen. 

3. Promoot je winkel op social media

Laat via al je social media kanalen weten dat je winkel online geopend is. De fysieke winkel is misschien dicht, maar online zijn jullie 24/7 geopend.

4. Laat je etalage doorverwijzen naar je webshop

Laat via al je social media kanalen weten dat je winkel online geopend is. De fysieke winkel is misschien dicht, maar online zijn jullie 24/7 geopend.

5. Stuur een kerstnieuwsbrief

Als jij een digitaal klantenbestand hebt is dit het aangewezen moment om een kerstnieuwsbrief te verzenden. Stuur je klanten een aardige kerstgroet en herinner ze aan je kerstaanbieding.

6. Test je webshop

Deze tip is het hele jaar door relevant, maar met de feestdagen des te meer. Met de te verwachten stijging in bezoekersaantallen is het belangrijk om te zorgen dat je webshop optimaal functioneert. Onderzoek je website op gebroken links, error pagina’s en missende afbeeldingen.

De nieuwe maatregelen zullen iedereen hard raken, maar we hopen jou met deze 6 tips een beetje vooruit te kunnen helpen deze periode. We wensen je veel succes en gezondheid toe deze feestdagen!

Heb je hulp nodig met het kerstklaar maken, of met ander onderhoud van jouw website of webshop? Neem contact met ons op, zodat we samen kunnen kijken wat we voor je kunnen betekenen.

Fijne feestdagen!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin