Wat doet Crossretail voor je?

Ook in 2021 staan wij voor jou klaar!

2020 was in alle opzichten een bewogen jaar. Desondanks zien wij binnen Crossretail mooie dingen gebeuren. De bezoekersaantallen en de omzetten zijn ten opzichte van het jaar ervoor weer gigantisch gestegen. Crossretail is inmiddels een bewezen succesvol product dat heel veel mogelijkheden biedt. Helaas zien wij dat nog niet iedereen er volop van profiteert. Daarom willen we jou er graag op attenderen dat wij voor je klaar staan om jouw website/webshop naar een hoger niveau te tillen.

Crossretail, wat doet het voor je? En wat niet?

Sinds de lockdown is duidelijk geworden dat een website/webshop een essentieel bedrijfsmiddel is, ook voor ondernemers met een fysieke winkel. Als ondernemer is het dus goed om in beeld te hebben wat jouw bedrijfsmiddel precies doet, wat de waarde ervan is en hoe je hier zelf invloed op hebt.

Crossretail zorgt voor bezoekers

‘Vroeger’ plaatste je een kostbare advertentie in een lokaal dagblad en zorgde dit er samen met je lokale bekendheid voor dat een consument de weg naar jouw product en/of dienst kon vinden. Het ‘vinden’ gebeurt anno nu echter voornamelijk online. Meer dan 50% van de Nederlanders start een zoektocht op internet via zoekmachines zoals Google wanneer ze iets in een fysieke winkel willen gaan kopen. Daarom is het van groot belang om in deze fase al in beeld te komen bij jouw doelgroep. Met een Crossretail webshop, gevuld met tienduizenden relevante producten, ben jij in deze fase al in beeld. Jouw ‘virtuele etalage’ verschaft jou, naast online aankopen, een grote kans op transacties in jouw fysiek winkel.
  • Aantal bezoekers
    Een vuistregel in de marketing is dat tenminste 1% van jouw online bezoekers converteert in een transactie in jouw fysieke winkel. Volgens het CBS besteedt een gemiddelde consument 202 euro tijdens die transactie. Een gemiddelde Crossretail webshop trekt door zijn rijke hoeveelheid aan relevante content (producten) zo’n 10.000 bezoekers per jaar. Indien je via een Google Adwords campagne 10.000 bezoekers wilt bewerkstelligen dan kost je dit bij Google zo’n 2500,-.
  • Rekenvoorbeeld
    Van de 10.000 bezoekers in dit rekenvoorbeeld besteden 100 consumenten gezamenlijk dus 20.200 euro in de winkel. Om een getal te kunnen hangen aan jouw reële kans op winkelomzet heb je de cijfers van je bezoekersstatistieken nodig. Kan jij deze statistieken niet zelf inzien en ben je benieuwd naar de omzetpotentie van jouw Crossretail webshop? Vraag deze cijfers dan eens bij ons op.
crossretail rekensom

Content door ons

Content (inhoud) is dus belangrijk voor jouw website. In principe ben je natuurlijk zelf verantwoordelijk voor deze content, maar met Crossretail helpen wij jou wel een heel eind op weg. Zo zorgen wij dat:
  • Tienduizenden tweewieler gerelateerde producten worden volledig geautomatiseerd in jouw website geladen via jouw dropshipment leverancier(s);
  • Een complete online fietscatalogus van al jouw Fietsmerken wordt ingeladen via DST (Digitaal Samenwerken Tweewielerbranche);
  • Middels optionele kassakoppelingen jouw winkelvoorraad online zichtbaar wordt voor jouw klanten.

Content door jou

Vul jij jouw website daarnaast regelmatig aan met goede landingspagina’s en inhoudelijke nieuws (blog) berichten, dan bouw je daarmee extra aan de kwalitatieve content database die jouw Crossretail webshop reeds rijk is. Dit draagt niet alleen bij aan de geloofwaardigheid van jouw onderneming, maar de kans dat jij hoger in Google scoort wordt groter. Heb jij hier hulp bij nodig, dan kunnen wij je adviseren binnen een aanvullend support contract.

Tijdsbesparing

Een geoefend gebruiker heeft tenminste 10 minuten per product nodig om handmatig een product te voegen aan jouw webshop. Dan kost het invoeren van 30.000 producten naar schatting ongeveer 5.000 uur, oftewel 125 werkweken. Crossretail neemt dit uit handen. Behalve een flinke omzetpotentie bezorgt Crossretail je dus ook een aanzienlijke tijdsbesparing.

Hulp nodig?

Een website onderhouden kost tijd, en daardoor geld. Net zoals bij een fiets is het soms beter om het onderhoud uit te besteden aan een specialist. Dat kan de levensduur van een fiets sterk vergroten. Dit geldt ook voor het rendement van websites en webshops.

Mocht je hulp nodig hebben bij het onderhoud van je website of webshop, stuur ons een bericht! Met ons team van specialisten en ruim 20 jaar ervaring binnen ons vakgebied dragen we graag bij aan het succes van jouw webshop. We kijken naar jouw wensen en doelen om een onderhoudscontract op te stellen dat bij jou past!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin