Volg jij al jouw warme leads op van Crossretail fietsreserveringen?

Een fietsreservering vanaf jouw online fietscatalogus op je Crossretail webshop is feitelijk een warme lead. Het gaat hier immers om een consument die aangeeft belangstelling te hebben voor een fiets met bepaalde eigenschappen. Uiteraard is het dus belangrijk om zo’n warme lead goed op te volgen, ook als je de exacte fiets van de reservering niet meer kunt leveren. De kans is groot dat je wellicht een andere fiets kunt leveren met vergelijkbare eigenschappen.

Geef passend advies

Persoonlijk Advies
Vaak matchen de aanvankelijke voorkeuren van een consument niet goed bij zijn persoonlijke situatie en heeft hij jouw persoonlijke advies nodig om tot die conclusie te komen. Wellicht heb jij ook regelmatig ervaren dat een consument aanvankelijk contact met je legt voor een bepaald model fiets, maar na jouw gerichte advies toch met een heel andere fiets de winkel verlaat. Ook daarom is het dus belangrijk jouw fietsreserveringen altijd goed op te volgen met een passend advies.

Uitzonderlijke marktvraag

In 2021 zorgde een uitzonderlijk hoge marktvraag voor leveringsproblemen bij veel fietsmerken en waren bepaalde modellen simpelweg nergens meer verkrijgbaar. In dergelijke situaties moet een consument dan noodgedwongen op zoek naar een passend alternatief. De eerste tweewielerondernemer die in deze zoekfase in beeld komt maakt de grootste kans om de consument een passend en beschikbaar alternatief te bieden.

Verwachtingsmanagement

Een fietsreservering is geen transactie en er wordt in die fase uiteraard ook nog niet wordt afgerekend. Wanneer je de verwachting van je online bezoeker zou willen bijsturen, kun je het proces van de fietsreserveringen veranderen. Je kunt de term ‘Reserveren’ bijvoorbeeld veranderen naar ‘Vraag om advies op maat’. Het aanpassen van het reserveerproces is mogelijk binnen je Crossretail CMS onder ‘winkelinstellingen’ > tabblad ‘opties’ > sectie ‘Afrekenen’. Indien je een e-commerce support contract hebt, kunnen wij dit uiteraard ook voor je verzorgen.

Koop Intentie

Contactmoment met consument

Steeds meer consumenten oriënteren eerst online voordat ze een aankoop in een fysieke winkel gaan doen. Een Crossretail fietsreservering (of een verzoek tot maatwerk advies) biedt jou dus een perfect contactmoment met een consument. Samen met jouw specialisme en advies op maat kan de consument hiermee tot de juiste aankoop komen. Met een rijk gevulde online fietscatalogus verzeker jij je winkel van veel contactmomenten met een grote kans op een transactie.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin