Vernieuwde 404 pagina in Crossretail

Op elke website/webshop kan het voorkomen; een online bezoeker vraagt via een (in- of externe) paginalink een webpagina op die niet meer werkt. Meestal omdat een bepaald product niet meer op voorraad is, of omdat een pagina bewust is verwijderd vanwege gedateerde informatie. De pagina die een bezoeker dan te zien krijgt is een zogeheten ´404 pagina´ met foutmelding.

Gestylde 404 pagina

Standaard is een 404 pagina niet gestyled en wordt dan de kans vrij groot dat een bezoeker de website weer verlaat. Om die reden wordt vaak een 404 pagina ingesteld die qua styling overeenkomt met de huisstijl van de website. Hierdoor behoudt een website meer zijn betrouwbare uitstraling.

Vernieuwde 404 pagina in Crossretail

Crossretail gaat nog een stap verder

Een bezoeker wilt u natuurlijk graag op uw website houden. Ook als deze bezoeker onverhoopt op een 404 pagina terecht komt. Om dit te bevorderen is de invulling van een 404 pagina vrij belangrijk. Dit gaat verder dan alleen de styling, want het liefst wil je een bezoeker graag alternatieve informatie tonen die hem toch verder helpt. Binnen Crossretail is dit sinds kort voor u mogelijk gemaakt.

Veel bekeken producten, homepage button en custom tekst

Crossretail is sinds kort zo voor u ingericht dat er op uw 404 pagina naast een matchende pagina styling ook direct veel bekeken producten worden getoond (indien u uiteraard een webshop voert). Daarnaast wordt er ook een homepage button weergegeven en tekstuele toelichting getoond met een passende titel. De ingestelde conceptteksten kunt u vanuit uw CMS eventueel ook nog aanpassen.

Waar pas ik dat aan? -> Ga in uw Crossretail CMS naar; Configuratie > Instellingen > Winkel-instellingen > Uw winkelnaam > Tabblad 404 pagina.

Vernieuwde 404 pagina in Crossretail

Los het op met humor

Veel grote bedrijven passen op hun 404 pagina een vleugje humor toe. Dit om de consument positief gestemd te houden wanneer deze per ongeluk een webpagina opvraagt die niet (meer) bestaat. Deze positieve trend hebben wij voor u meegenomen in de ingestelde afbeelding van uw 404 pagina en de begeleidende teksten. Wij vinden positief gestemde klanten namelijk zeer belangrijk.

Vernieuwde 404 pagina in Crossretail

404 pagina niet te voorkomen

Het is helaas nooit 100% te voorkomen dat uw bezoeker met een 404 pagina wordt geconfronteerd (typ achter de / van uw domeinnaam in de browserbalk maar eens een willekeurige reeks cijfers in en daarna op ´enter´). Maar als het gebeurt wordt uw bezoeker nu toch zo goed mogelijk bediend door de nieuwe Crossretail 404 pagina invulling.

Delen op facebook
Delen op twitter
Delen op linkedin