Ruim twintig procent meer uitgegeven aan online winkelen in 2016

De Nederlandse consumenten hebben in 2016 de weg naar de webshops weer volop gevonden. In totaal werd er in het hele jaar voor 20,16 miljard euro online uitgegeven. Dit is een stijging van 23 procent ten opzichte van een jaar eerder.
Dit blijkt uit cijfers van de Thuiswinkel Markt Monitor. Dat is een onderzoek naar online consumentenbestedingen en wordt uitgevoerd in opdracht van PostNL en Thuiswinkel.org.

Fysieke winkel stabiel
Wat opvalt is dat 82 procent van de Nederlanders van 15 jaar of ouder in het vierde kwartaal van 2016 online een aankoop heeft gedaan. Wat verder in het oog springt is dat de uitgaven in de gewone fysieke winkels in 2016 nagenoeg gelijk zijn gebleven. Het is dus niet zo dat fysieke winkels minder omzet hebben gedraaid vanwege het fors meer online winkelen.

Mobiel of computer
Ondanks het feit dat er tegenwoordig natuurlijk veel met de mobiele telefoon en tablet wordt geïnternet, kiezen de meeste mensen er bij het online winkelen toch voor om even achter de computer of laptop te gaan zitten. In totaal werd 82 procent van de bestellingen in 2016 gedaan op die manier. Twaalf procent bestelde via de tablet en drie procent met de mobiele telefoon.

Crossretail
De cijfers uit de Thuiswinkel Markt Monitor geven nog maar eens aan dat het voor winkeliers erg belangrijk is om ook op internet producten aan te bieden. Wij van i-Aspect helpen u daar graag bij met ons Crossretail-pakket; een webshop, website en winkelzuil in één. We kunnen heel snel, volledig in uw huisstijl, een webshop online brengen waarmee u uw klanten online kunt bedienen. Interesse? Neem dan contact met ons op of vraag geheel gratis de demo aan.
a3123ea1-5815-4ea9-99fe-00edf04874db

Delen op facebook
Delen op twitter
Delen op linkedin