Staat uw onderneming al op de kaart?

U kent ongetwijfeld de applicatie Google Maps. Wellicht gebruikt u het zelf om te navigeren of om bepaalde plaatsen in Nederland op te zoeken. Het wordt echter ook veelvuldig gebruikt voor het zoeken naar bijvoorbeeld restaurants en winkels. Het is voor een ondernemer dus enorm van belang dat hij goed zichtbaar is in Google Maps. Bovendien bevat Google Maps ook recensies, die gunstig voor u kunnen uitpakken. In deze blog leggen we uit hoe het precies werkt.

Allereerst moet u ervoor zorgen dat uw onderneming überhaupt op de kaart van Google te zien is. Dit kan simpelweg worden gecontroleerd door Google Maps te openen en in te zoomen op het adres van de onderneming. Wordt uw onderneming niet zichtbaar, dan kunt u dit regelen door met een Google-account in te loggen op www.google.nl/business. Met dit platform kunt u er niet alleen voor zorgen dat de onderneming getoond wordt, maar hier kunnen ook alle bedrijfsgegevens worden aangepast, zodat de gegevens in Google Maps kloppen.

Openingstijden

In deze omgeving is het bijvoorbeeld mogelijk om de openingstijden aan te passen. Zorg er altijd voor dat deze kloppen, zodat er geen klanten teleurgesteld voor een dichte deur komen te staan. Maar ook zaken als telefoonnummer en website-adres zijn aan te passen en toe te voegen. Het is raadzaam om af en toe even in te loggen in de Mijn Bedrijf-omgeving van Google om te controleren of alles nog juist is. U kunt bovendien foto’s van uw bedrijf toevoegen en bekijken welke foto’s uw klanten hebben toegevoegd. Mooie representatieve foto’s zorgen er mogelijk voor dat u mensen via Google Maps sneller naar uw winkel trekt.

Recensies

Een erg belangrijk onderdeel van Google Maps is de recensie-mogelijkheid. Als u een bedrijf opzoekt via Google Maps ziet u vaak een aantal sterren bij het bedrijf staan. Deze beoordeling is gebaseerd op de recensies die zijn geschreven door klanten van de onderneming. U zult begrijpen dat goede recensies ervoor zorgen dat potentiele klanten eerder voor uw bedrijf zullen kiezen. U kunt dus aan uw tevreden klanten vragen of ze een recensie willen achterlaten via Google Maps, zodat uw onderneming positiever op de kaart komt te staan. U heeft ook de mogelijkheid om te reageren op recensies. In het geval van een positieve kan dat een dankwoord zijn en in het geval van een matige recensie kunt u eventueel in gesprek gaan met deze persoon. Mocht u last hebben van spammers of neprecensies, dan kunt u dit bij Google aankaarten.

Om het uw klanten wat makkelijker te maken een recensie over uw onderneming achter te laten, kunt u een tool gebruiken die automatisch een hyperlink genereert naar het recensieformulier dat hoort bij uw bedrijf. Deze kunt u bijvoorbeeld doorsturen na een succesvolle klantbestelling. Tekst en uitleg over deze methode vindt u hier: Google business review direct link generator.

Wij van i-Aspect raden iedereen aan actief aan de slag te gaan met Google Maps. Mocht u daarbij hulp nodig hebben, dan weet u onze support-afdeling te vinden.

Delen op facebook
Delen op twitter
Delen op linkedin