Nieuwe opties in Google Mijn Bedrijf

Heeft u al een bedrijfsvermelding op Google Mijn Bedrijf? Zoniet; dan is het aan te raden om daar snel mee te starten. Lees in ons eerdere artikel hoe u dit doet.

Voor bedrijven die al een bedrijfsvermelding op Google Mijn Bedrijf hebben, zijn er sinds juni 2019 ook vermeldenswaardige nieuwe functionaliteiten bijgekomen;

Korte naam & URL van uw profiel

Binnen uw Google dashboard kunt u nu een korte naam & URL instellen voor uw bedrijf. Veel korte namen zijn al geclaimd, dus probeer er snel bij te zijn om de uwe vast te leggen.

Nieuwe opties in Google Mijn Bedrijf

Varianten gebaseerd op uw dienst/product en/of locatie kunt u ook altijd nog proberen, mocht uw gewenste korte naam al door een ander bedrijf is geclaimd.

Probeer op voorhand goed na te denken over uw korte naam, want eenmaal geclaimd kunt u uw korte naam nog maar 3x per jaar aanpassen.

Zodra uw korte naam vastligt verwijst u mensen direct naar uw bedrijfsprofiel pagina via de url g.page/uwkortenaam

Consumenten kunnen bv. vanuit uw mail(ing) via deze korte link de locatie en algemene gegevens van uw winkel bekijken en er vervolgens een routeplanning starten.

Voorbeeldje?; Waar vind ik internetbureau i-Aspect en hoe kom ik daar? : g.page/internetbureau-i-Aspect

Nieuwe opties in Google Mijn Bedrijf

Wanneer u klanten wilt aansporen tot het schrijven van een review, kunt u verwijzen naar de url g.page/uwkortenaam/review

Lees hier hoe u in uw Google dashboard onder ´Informatie´uw korte naam & URL kunt instellen.

Omslagfoto en logo toevoegen

Uitsluitend wanneer u uw bedrijfsprofiel volledig heeft ingevuld, kunt u vanaf nu als ¨beloning¨ uw bedrijfsprofiel in Google Mijn Bedrijf voorzien van een eigen omslagfoto. Hiermee kunt u inspelen op de herkenning van uw bedrijf bij consumenten; uw visuele identiteit.

Nieuwe opties in Google Mijn Bedrijf

Consument belonen voor het volgen

Zodra consumenten uw bedrijf besluiten te volgen via Google Mijn Bedrijf, bestaat er nu een mogelijkheid om ze hiervoor eenmalig te belonen met een welkomstaanbieding. Deze aanbieding wordt dan direct na het volgen getoond als pop-up.

Het instellen van een welkomstaanbieding kunt u vooralsnog alleen doen via de Google Mijn Bedrijf app. Hoe dat precies moet, leest u hier.

Nieuwe opties in Google Mijn Bedrijf

Mogelijkheden benutten voor uw online zichtbaarheid

Met uw Crossretail webshop benut u al veel mogelijkheden om uw online zichtbaarheid te vergroten. Uiteraard dragen genoemde functies binnen Google Mijn Bedrijf ook flink bij aan uw online zichtbaarheid. Het is dus sterk aan te raden om ook deze functies goed te benutten.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Belangrijk onderhoud CrossRetail

Onze CrossRetail-servers ondergaan in 2 fases groot onderhoud. Dit zal plaatsvinden op de nacht van zondag 21 april t/m de vroege ochtend van maandag 22 april en de daaropvolgende nacht van 22 april t/m de vroege ochtend van dinsdag 23 april.

Hierbij moet je rekening houden met dat jouw website en e-mail tijdelijk niet bereikbaar zal zijn in die perioden.