Nieuwe functionaliteiten

De afgelopen maanden zijn er weer veel nieuwe functionaliteiten en verbeteringen in Crossretail doorgevoerd. Hieronder leest u welke.

Online Chat: Indien u online met uw klanten wilt chatten dan kan dit gratis met Tawk.to. Als u daar online een account afsluit, krijgt u een stukje html-code wat u in het Crossretail-beheersysteem kunt toevoegen (dit vind u onder extensies -> modules). Indien u daar de Tawk.to-module niet ziet staan, stuur dan even een mailtje naar support@crossretail.nl. Wij zullen de module dan voor u activeren. Tawk.to levert tevens een goede app voor op uw telefoon. Stel dat u in uw winkel rondloopt en er zoekt iemand via uw webshop-chat contact met u, dan ontvangt u een berichtje op uw telefoon. Ook de digitale klant kunt u op deze wijze snel helpen.

Afbeeldingen-manager verbeterd: We hebben diverse verbeteringen in de afbeeldingen-manager doorgevoerd. Hierdoor kunt u vanaf nu nog eenvoudiger en gebruiksvriendelijker afbeeldingen beheren.

Productvideo’s toevoegen: Bij elk product heeft u nu de mogelijkheid om productvideo’s toe te voegen. Door een product te openen ziet u bij het laatste tabblad ‘video’ staan. Daar kunt u de video’s toevoegen.

Crossretail meertalig gemaakt: Indien u interesse heeft om met uw webshop de grens over te gaan, is dat vanaf nu mogelijk. Omdat het veel werk is om dit op te zetten, zijn hier wel kosten aan verbonden. Het voorwerk hebben we echter al gedaan.

SEO-naam aan product- en informatiepagina geven: Vanaf nu kunt u zogeheten SEO-benamingen geven aan product- of informatiepagina’s. In beide gevallen vindt u deze mogelijkheid onder het tabblad ‘SEO’. Door hier goede en relevante benamingen voor te gebruiken, worden de pagina’s beter gevonden door zoekmachines zoals Google.

Metatags op informatiepagina’s: Wilt u informatiepagina’s delen via bijvoorbeeld Facebook en Twitter? Dan is het belangrijk dat de metatags juist zijn ingevuld. Deze kunnen vanaf nu ook worden ingevoerd.

Producten delen via WhatsApp: Bezoekers van uw webshop konden al gemakkelijk producten delen via bijvoorbeeld Facebook en Twitter. Vanaf nu kan dit ook via WhatsApp!

Nieuwe Crossretail-winkelzuil

Na een uitgebreide zoektocht zijn we verheugd te kunnen melden dat we een geschikte tablet hebben gevonden voor de nieuwe Crossretail-winkelzuil. We hebben gekozen voor een touchscreen met een zeer kleine losse computer eraan vast. Hiervoor waren dit nog zogeheten all-in-one touchscreens. Met het nieuwe model zijn de prestaties van de winkelzuil tientallen malen beter dan de vorige twee versies die we gebruikten.
Naast een update ‘onder de motorkap’, hebben we ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om de winkelzuil een cosmetische opfrisser te geven.
Wij bieden de nieuwe winkelzuil uiteraard tegen kostprijs (1.299 euro, exclusief btw) aan en mede daarom kan deze alleen op basis van voorinschrijving worden besteld. Bij voldoende inschrijvingen, gaan wij de zuil voor u bestellen. Voor het genoemde bedrag krijgt u de zuil zoals u deze ziet op afbeelding, inclusief de Crossretail-app en bezorgkosten. Bestellen via de voorinschrijving kunt u doen door een e-mail te sturen naar support@crossretail.nl.

Heeft u interesse in een Crossretail-cursus?

Omdat wij regelmatig horen van ondernemers dat ze een keer een (opfris)cursus voor Crossretail willen volgen, inventariseren wij momenteel wie daar allemaal interesse in heeft. Indien u geïnteresseerd bent, kunt u dat kenbaar maken via support@crossretail.nl. We willen graag groepen maken met daarin mensen van een gelijk niveau. Daarom vragen we u om in de e-mail aan te geven hoe goed u Crossretail al kent (beginner/gemiddeld/gevorderd). Vermeld verder uw naam en winkelnaam. Bij voldoende belangstelling gaan we de geïnteresseerde ondernemers indelen in de groepen. Aangezien de meeste winkels op maandag zijn gesloten, zullen de cursussen worden gegeven op die dag van de week.

Draait uw webshop al op SSL?

Er zijn helaas nog ondernemers die nog niet hebben gereageerd op onze oproep om de webshop volledig veilig te maken door middel van een SSL-certificaat (HTTPS). U kunt dit controleren door uw webshop te bezoeken in uw internetbrowser en te kijken of er een (groen) slotje wordt getoond bovenin bij de adresbalk. Indien dat nog niet het geval is, laat het ons dan even weten via support@crossretail.nl. Wij zullen u dan alsnog overzetten naar SSL. Indien u een winkelzuil heeft, kunt u tevens gebruikmaken van de nieuwe Crossretail-app.

Wist u dat

Wij inmiddels een koppeling hebben met de vier kassa-leveranciers in de tweewielerbranche? Automatisch worden alle producten uit Adsoft, Wilmar, VMS2 en Cyclesoft voor u overgezet in Crossretail. Hiermee zorgen we dat dit proces volledig is geautomatiseerd en ziet de klant altijd welke producten u op voorraad heeft in de winkel.
Heeft u interesse in een koppeling met uw kassasysteem? Neem dan contact met ons op.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin