Nieuwe functionaliteiten Crossretail webshop

Op vrijdag 28 november zetten we een nieuwe release van de Crossretail webshop live. We hebben een groot aantal nieuwe functionaliteiten toegevoegd en punten opgepakt ter verbetering van de webshop.

 

Producten filteren op jaar en merk

Producten-filteren

 

U kunt in het beheersysteem de producten nu ook filteren op “Jaar” en “Merk”.

U kunt daarnaast op 2 manieren producten uit uw shop verwijderen, namelijk:

Optie 1 – “Geselecteerde producten verwijderen”
Met de vinkjes voor ieder product (eerste kolom) kunt u producten selecteren. Met deze knop kun u vervolgens de door u geselecteerde producten verwijderen.

Optie 2 – “Gefilterde producten verwijderen”
Met de filter velden (Jaar, Naam, Merk, etc.) kunt u producten filteren. Met deze knop kunt u vervolgens alle gefilterde producten verwijderen.

 

Overigens worden de producten niet definitief verwijderd. De producten blijven bestaan in de database, maar worden in in het beheersysteem en de webshop niet meer getoond. De producten worden als het ware gearchiveerd.

 

Optimalisatie checkout

Om het bestellen via de webshop en instore zuil gemakkelijker te maken zijn onderstaande optimalisaties doorgevoerd:

Er is een automatische adres aanvuller toegevoegd. Na het invullen van de postcode en het huisnummer, verschijnt automatisch de straat en plaatsnaam.

 

Adres-aanvuller

 

Indien men op de instore zuil kiest voor “Afhalen in winkel” hoeft de klant niet meer alle N.A.W. gegevens in te voeren. De klant hoeft alleen naam, e-mailadres en telefoonnummer op te geven.

 

Bezorgen-in-winkel

Op de instore zuil komt bij numerieke velden (zoals het huisnummer) het numerieke toetsenbord automatisch op.

 

Account pagina’s

Account-pagina
De klant kan vanaf heden in het checkout proces een account aanmaken.

Via zijn account kan de klant o.a. zijn N.A.W. gegevens aanpassen en zijn bestelhistorie bekijken. Daarnaast kan de klant bij een volgende bestelling inloggen zodat alle N.A.W. gegevens in de checkout automatisch worden ingevuld. Dit scheelt een hoop invulwerk voor de klant!

 

Aanpassing bevestigingsmail bestelling

Indien men bij het bestellen kiest voor “Afhalen in winkel” is de mail die de klant ontvangt aangepast. De volgende zin is toegevoegd:

 

“Wij zullen u contacten wanneer het product in de winkel is.”

Zodra het product in de winkel is, kunt u de klant bellen of e-mailen dat het product opgehaald kan worden.

 

Er is ook een link opgenomen naar de login van de account pagina. Klanten die een account hebben aangemaakt kunnen inloggen en hun order history bekijken.

 

E-mailadres en telefoonnummer op pakbon

Zowel het e-mailadres als het telefoonnummer van de klant staat vanaf nu op de pakbon die meegestuurd wordt door Kruitbosch. Indien een klant heeft gekozen voor “Afhalen in winkel” kunt u dus gemakkelijk de klant op de hoogte brengen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin