Nieuwe categorieën, navigatie en zoekfilters

De afgelopen weken zijn we weer druk bezig geweest om de Crossretail oplossing verder te optimaliseren voor u en uw klanten!

 

1. Vernieuwde categorie indeling

Samen met Kruitbosch hebben we een volledig nieuwe categorie indeling doorgevoerd.

 

webshop-cat-compleet

 

Er zijn nu maximaal 12 hoofdcategorieën, met daaronder ook maximaal zo’n 12-15 subcategorieën. De lange lijst met categorieën verdwijnt daarmee. Hierdoor kunnen alle hoofdcategorieën in het startscherm van uw winkelzuil getoond worden en ook in uw webshop menu.

 

2. Navigatie webshop & winkelzuil

De nieuwe categorie indeling heeft ook gevolgen voor de navigatie. Er is een nieuwe innovatieve navigatie doorgevoerd om uw webshop/winkelzuil nog gebruiksvriendelijker te maken.

 

Navigatie webshop
De navigatie balk met de verschillende product categorieën zoals “Fietsen” en “Onderdelen & Accessoires” gaat verdwijnen en wordt vervangen door een uitklapmenu met alle categorieën.

 

Het groene uitklapmenu “Kies een categorie” uit onderstaand voorbeeld vervangt de huidige navigatiebalk.

 

01_webshop-categorie
02_webshop-categorie

 

Navigatie winkelzuil
Ook voor de instore winkelzuil hebben we de navigatie aangepast. Indien men één van de hoofdcategorieën kiest, verschijnt er een scherm met de subcategorieën. Indien men vervolgens één van de subcategorieën kiest verschijnt het scherm met de producten. In dit scherm is een kruimelpad bovenin het scherm toegevoegd, zodat de klant gemakkelijk weer terug kan navigeren.

 

01_instore-winkelzuil

 

3. Zoekfilters webshop & winkelzuil

We hebben tevens de veelgevraagde zoekfilters gerealiseerd.

 

Zoekfilters webshop
Doordat de categorie indeling nu in z’n geheel in het menu staat, verdwijnt de categorie indeling in de linker kantlijn op de overzichtspagina met producten. Hierdoor zijn de filters direct zichtbaar, zonder te scrollen.

 

03_webshop-zoekfilter

 

Zodra er een filter wordt aangevinkt, verschijnt deze bovenin het scherm bij “Gekozen filters”. Voor de klant is het eenvoudig te zien welke filters er zijn aangevinkt. Ook kunnen de gekozen filters hier gemakkelijk weer uitgezet worden.

 

Een filter groep met de aanwezige filter opties wordt initieel ingeklapt getoond, waarbij de klant er zelf voor kan kiezen om alle opties binnen een filter te bekijken door op het linkje “Meer” te klikken. Zo zijn de meeste filter groepen direct zichtbaar (afhankelijk van het aantal filter groepen).

 

Voor de Onderdelen & Accessoires zullen, net als bij de fietsen een aantal filters getoond worden, zoals Kernwoord, Merk, Kleur en Uitvoering.
We starten met deze filters, in fase 2 zullen we meer filters gaan inlezen.

 

Voor de elektrische fietsen wordt een filter toegevoegd, waarbij de klant kan aangeven of ze binnen een bepaalde categorie op zoek zijn naar een elektrische fiets.

 

Zoekfilters winkelzuil
Nieuw in de instore winkelzuil, zijn de filters, waarbij de klant ook via de instore winkelzuil de producten kan filteren.

 

02_instore-winkelzuil

 

Door op de button “Zoekresultaten filteren” te klikken verschijnt bovenstaand scherm. In dit scherm kunnen 1 of meerdere filters aangevinkt worden. Vervolgens kunnen de producten bekeken worden.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin