Eenvoudig je bestanden beheren met de nieuwe Crossretail media manager

Achter de schermen werken wij continu aan de doorontwikkeling van Crossretail. Als gebruiker van Crossretail merk je dat o.a. aan nieuwe en/of verbeterde functionaliteiten. De afgelopen tijd hebben we de media manager onder handen genomen en compleet vernieuwd. De nieuwe media manager is een stuk overzichtelijker en is gelijk te gebruiken in jouw Crossretail CMS.

Eerste keer inladen kan even duren

Let op: De eerste keer dat je de nieuwe media manager vanuit het CMS oproept kan het even duren. De media manager is dan druk bezig met het creëren van de thumbnails (miniaturen) van jouw bestanden. Afhankelijk van hoeveel afbeeldingen jij in het CMS hebt kan dit enkele minuten duren. Wanneer de thumbnails zichtbaar zijn kun je beginnen met het gemakkelijk beheren van jouw bestanden.

Thumbnails Mediamanager

Afbeeldingen hernoemen

In de nieuwe media manager kun je afbeeldingen makkelijk hernoemen. Dit kan handig zijn voor SEO-doeleinden. Met een goede SEO-naam kunnen jouw afbeeldingen en jouw website vaker getoond worden in Google.

Let op: Verander de naam van een afbeelding uitsluitend wanneer deze nog niet is gekoppeld aan een product of pagina. Het veranderen van de naam van een afbeelding verandert namelijk ook de URL en het pad. Hierdoor wordt de afbeelding niet meer gevonden op de pagina waar hij staat ingesteld.

Bestandsinformatie

Met een rechtermuisklik, krijg je een venster te zien waar je direct bewerkingen kan uitvoeren. Naast Dupliceren, Kopiëren en Knippen kun je ook de URL van de bestandslocatie opvragen. Dit is handig wanneer je op een pagina naar een bestand of afbeelding wil linken. Verder zie je onder de rechtermuisklik relevante bestandsinformatie, zoals de volledige naam, de resolutie en datum van uploaden.

Weergave aanpassen

De weergave van mediabestanden binnen de media manager kun je makkelijk veranderen van gridweergave (= standaard) naar lijst- of kolomweergave. Tevens kun je zoeken en filteren op naam of file soort. Sorteervolgordes zijn hierbij in te stellen op naam, datum, grootte en type.

Binnenkort: Ongebruikte afbeeldingen opruimen

Op dit moment wordt er gewerkt aan een slimme functionaliteit die jou helpt om eenvoudig ongebruikte afbeeldingen te verwijderen. Dit zijn bestanden die niet gekoppeld zijn aan een product of pagina. Dit voorkomt dat je op termijn teveel datagebruik hebt binnen je bestaande webhostingpakket en zorgt dat de boel overzichtelijk blijft binnen jouw media manager.

Zo doen wij ons uiterste best om het werken met onze systemen voor jou zo prettig mogelijk te maken.

Profiteren van Crossretrail
Indien jij nog niet profiteert van alle voordelen van ons platform, neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn via mail en telefoon dagelijks bereikbaar en kunnen indien wenselijk een online video afspraak inplannen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin