Ingebruikname van ons nieuwe Crossretail serverpark, wat zijn de voordelen voor jou?

De afgelopen maanden hebben wij hard erg gewerkt aan de inrichting en verhuizing naar ons nieuwe serverpark. Op een enkele mailwijziging na heb jij hier hopelijk weinig hinder van ondervonden?

Door de enorme groei van Crossretail was deze stap ook echt nodig. Het dagelijks verwerken van honderdduizenden producten waarbij laadsnelheid een vereiste is, vergt veel inspanning van onze applicaties maar zeker ook van het onderliggende hostingplatform. Om jou hier enig inzicht in te geven, willen wij je graag een kijkje achter de schermen geven.

De grote kracht

De grote kracht van Crossretail zit hem in het feit dat wij dataverrijking toepassen. Oftewel het combineren van data uit verschillende bronnen zoals DST en kassa software. Op deze wijze worden prijzen en voorraden uit de kassa gekoppeld met productdata. Via bepaalde settings kan worden bepaald wie de voorkeursleverancier is voor het afhandelen van de orders.

Klanten kunnen uiteraard middels de ingebouwde paymentprovider kiezen uit de diverse online betaalmogelijkheden. Om het zoeken binnen de sites/shops snel te laten verlopen is er een aparte zoekserver opgezet. Voor verschillende andere taken zijn ook weer afzonderlijke servers ingericht, zodat elke taak zo efficiënt en optimaal mogelijk afgehandeld wordt.

Schematische weergave Crossretail serverplatform

i-Aspect Serverpark-Crossretail

(Klik op afbeelding voor vergrote weergave in nieuw venster)

Belangrijkste voordelen Crossretail i.c.m. ons nieuwe serverpark

  • Crossretail maakt het mogelijk om razendsnel vele tienduizenden producten in je webshop/online catalogus in te laden
  • Binnen Crossretail is het inmiddels mogelijk om te beschikken en schakelen tussen verschillende dropshipment leveranciers.
  • Producten importeren en synchroniseren vanuit verschillende bronnen is mogelijk.
  • Productdata wordt automatisch verreikt vanuit verschillende bronnen. Hierdoor tonen wij in veel gevallen de beste productomschrijvingen.
  • Zoekopdrachten en pagina’s laden gaat razendsnel door onze aparte zoekserver (elastic search). Hierdoor neemt je ranking binnen zoekmachines toe.
  • Door de enorme hoeveelheid producten (content) nemen bezoekersaantallen toe, die tot meer winkelbezoek leiden.
Crossretail
Delen op facebook
Delen op twitter
Delen op linkedin