i-Aspect in de media: MKB-ers met een fysieke winkel opgelet!

Ben je als retailer nog niet online actief? Dan biedt i-Aspect nu de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier en tegen (zeer) beperkte kosten ook een online kanaal op te zetten. Via het CrossRetail platform loopt de webshop volledig synchroon met de fysieke vestiging en kunnen ook koppelingen met marketplaces gemaakt worden. Kortom, een compleet omnichannel product. Dave van Schaik van i-Aspect vertelt er graag meer over.

i-Apect is al twintig jaar in de sector actief en concentreert zich voornamelijk op de MKB-markt. “We helpen ondernemers de stap naar omnichannel retail te zetten,” zegt Van Schaik. “Met CrossRetail bieden we een oplossing om de fysieke vestiging, de webshop en een eventuele winkelzuil met elkaar te verbinden, zodat ze op een laagdrempelige manier zonder al te veel grote investeringen online kunnen gaan verkopen. Retailers hebben vervolgens geen omkijken naar het platform, op technisch vlak worden ze volledig ontzorgd.”

Koppelingen
De digitale wereld draait tegenwoordig vooral om data en koppelingen. “Juist daar ligt de kracht van CrossRetail,” benadrukt Van Schaik. “Vanuit een diversiteit aan bronnen kunnen we data binnenhalen en verwerken voor onze klanten. We ‘slurpen’ productdata binnen van grote dataleveranciers en koppelen dat aan de voorraad en de prijssetting uit het softwarepakket van de retailer a.d.h.v. EAN nummers. Op die manier wordt in de webshop ook de voorraadstatus van de winkel getoond. Daarnaast verzorgen we koppelingen met boekhoud- en kassasystemen. CrossRetail is geschikt voor velerlei branches en wij zijn de grootste aanbieder in de tweewielerbranche. We maken het met ons platform voor de fietsenmaker heel eenvoudig om online te gaan verkopen. Ook alle accessoires en onderdelen kan hij online aanbieden, waarbij het merendeel via dropshipment rechtstreeks wordt geleverd aan de consument, uit naam van de fietsenmaker. Het rechtstreeks doorschieten van orders naar leveranciers maakt dat de fietsenmaker er zelf geen omkijken naar heeft, maar toch een bepaalde marge kan pakken.”

Marketplace
Over marges gesproken, vooral op marketplaces zijn deze over het algemeen flinterdun. Toch kan het volgens Van Schaik een goede strategie zijn voor een retailer om zichzelf op een marketplace te presenteren. “Het productaanbod kunnen we via api’s volledig geautomatiseerd doorschieten naar de bekende marketplaces. Wel is het zaak dat een retailer zijn prijsbeleid aanpast. Het heeft weinig zin om met winkeladviesprijzen op een marketplace te adverteren.” Ondanks mindere marges kan de traffic naar de webshop up- en cross selling teweegbrengen en kan het inkoopvoordelen opleveren. “Daarnaast zien we dat veel online bezoekers uiteindelijk ook de fysieke winkel bezoeken, wat ook weer omzet oplevert.”

Starten met CrossRetail kan tegen een heel schappelijk tarief, zegt Van Schaik. “Zowel de opstart- als maandelijkse kosten houden we bewust heel laag. De retailer hoeft alleen te investeren in online marketing, wil hij online een goede sier maken.
Indien hij dat niet wil, dan zal alleen al door de grote hoeveelheid productcontent waarin wij kunnen voorzien dit veel extra online bezoekers opleveren.
CrossRetail is een licentieproduct. Wij verzorgen hosting, e-mail, technische updates en blijven continu door-ontwikkelen. Zelfs een custom design is mogelijk. Datzelfde geldt voor eventuele koppelingen met kassa- of boekhoudsystemen. CrossRetail is heel modulair van opzet en daardoor voor een breed publiek (ook inmiddels voor niet-retailers) geschikt.

Bron: OnlineRetailer

Bekijk dit artikel op OnlineRetailer.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin