Hoe bezorg ik mijn concurrent klanten?

Content is king!

In veel van onze nieuwsbrieven besteden wij aandacht aan de informatie die op je website en in je webshop te vinden is. Dat is niet voor niets, want deze informatie, ook wel content genoemd, is van cruciaal belang.

Wanneer een potentiële klant op een zoekmachine zoals Google een zoekopdracht uitvoert, dan kan de zoekmachine alleen jouw website of webshop tonen als jouw content daadwerkelijk relevant is voor die zoekopdracht.

Bij een gemiddelde Crossretail webshop zorgen de 30.000 producten dus voor de meest relevante content en daardoor voor de meeste nieuwe bezoekers.

De potentiële klant is binnen, wat nu?

Met behulp van Crossretail en jouw goed bijgehouden webshop heb je ervoor gezorgd dat een nieuwe potentiële klant vanaf een zoekmachine bij jouw webshop terecht is gekomen. Heel goed, maar wat nu? Nu wil je natuurlijk dat de klant bij jou één of meerdere producten afneemt. Toch zien wij dat een hoop Crossretail webshops hun bezoekers naar de concurrent sturen.

(On)bewust

Waarschijnlijk denk je nu ‘dat doe ik niet’ en waarschijnlijk doe je dat ook niet. Niet bewust in ieder geval. Helaas zien we een hoop webshops die ergens op hun site een link hebben naar de website van één (of meerdere) van hun merken die ze aanbieden. Onze tip: Doe dit niet! Op deze manier stuur je jouw bezoekers namelijk naar een andere aanbieder.
goede fietsen bij de concurrent

Consument verleiden

Consumenten zijn juist via een specifieke zoekopdracht bij jou binnengekomen. Het is dus zaak om je potentiële klant te verleiden om juist met jou contact op te nemen.

Ook al gaat het misschien om een fietsmodel wat jij niet (meer) kan leveren. Door een klant naar een andere website te sturen (via een link naar het merk), vergroot je de kans jouw verkoop te verliezen.

Verloren bezoeker

Een consument zoekt een model uit op de website van het merk die hij wil kopen, gaat vervolgens (op de website van dat merk) opzoek naar een dealer (bijv. op basis van postcode) en kiest voor een andere dealer.

Jouw online bezoeker kan namelijk zomaar uit een andere streek/postcodegebied komen en zal dan op basis van een postcodecheck dus ook bij een andere dealer uitkomen. Misschien eindigt zijn proces niet direct in een aankoop bij jouw concurrent, maar de kans is vrij groot dat die consument niet terugkomt naar jouw webshop.
externe link

Binnenhouden

Kortom: zorg dat jouw webshop bezoeker in jouw webshop blijft. Controleer jouw webshop op dit soort ‘lekken’ die jouw concurrenten potentiële klanten oplevert.

Verbeteren

Kijk ook wat je kunt verbeteren om de bezoeker te verleiden bij jou te kopen. Heb je hier hulp bij nodig, stuur ons dan een berichtje! Ons team specialisten biedt verschillende mogelijkheden aan om jouw webshop naar een hoger niveau te tillen.
interne link
Delen op facebook
Delen op twitter
Delen op linkedin