Hoe belangrijk is een responsive website / webshop?

Een responsive website / webshop is een website die automatisch kan meeschalen naar het (kleinere) beeldscherm van een mobiele device, zoals een smartphone.

Hoe belangrijk is een responsive website bij webshops?

Handig

Als men door een webshop menu moet navigeren en de knoppen zijn zo klein dat je met één vinger per ongeluk drie knoppen tegelijk zou kunnen indrukken, is dat immers niet handig. ¨Meters¨ scrollen over een productpagina om bij een bestelbutton te kunnen komen is eveneens niet wenselijk.

Hoe belangrijk is een responsive website bij webshops?

Logisch

Er zijn dus logische redenen waarom een responsive websshop wenselijk is. Maar hoe belangrijk is het anno 2019 eigenlijk in de praktijk dat een webshop responsive is? Daarvoor hebben we simpelweg keiharde cijfers nodig om dit te kunnen staven.

De cijfers

In 2019 gebruikt 44% van de Nederlanders wel eens een smartphone om online te bestellen. Voor 2015 was dit percentage nog 14%, dit aantal is dus flink aan het stijgen. Over een periode van 4 jaar hebben we het namelijk over het driedubbele aantal Nederlanders die wel eens online bestelt via een smartphone.

Hoe belangrijk is een responsive website bij webshops?

Online oriënteren

Bovengenoemde cijfers gaan dan alleen nog maar over Nederlanders die daadwerkelijk online bestellen. Maar er is daarnaast een nog veel grotere groep mensen die zich online alleen oriënteren om daarna in een fysieke winkel een aankoop te doen. Voor ondernemers die hun webshop inzetten als ´virtuele etalage´ ter ondersteuning van hun fysieke winkel, is het dus nog veel belangrijker dat hun webshop responsive is.

Noodzaak

We kunnen dus wel concluderen dat het hebben van een responsive webshop snel is verschoven van ´wenselijk´naar absolute noodzaak. Het is goed als een webshop er op een desktop fraai uitziet, maar vooral de beleving en functionaliteit van uw webshop op een smartphone heeft hoge prioriteit.

Heeft u nog geen responsive website en/of webshop? Neem dan contact met ons op!

Delen op facebook
Delen op twitter
Delen op linkedin