E-commerce nog belangrijker geworden sinds COVID-19

In de afgelopen 5 maanden is in alle webshops bij elkaar die op Crossretail draaien ruim 1000 procent meer omzet gedraaid, dan in dezelfde periode een jaar eerder. Daarnaast is het aantal bezoekers ook nog eens explosief gestegen. Uiteraard kun je niet anders concluderen dat de uitbraak van het Coronavirus hier de oorzaak van is.

1000 procent meer omzet

E-commerce is hierdoor nog belangrijker geworden dan voordat de crisis uitbrak. Om hier goed mee om te gaan en/of op in te spelen, zetten wij een aantal handige tips voor je op een rijtje:

 1. Neem zorgen weg van online kopers; Er zijn de laatste maanden veel nieuwe online shoppers (noodgedwongen) bijgekomen. Deze groep bezocht voorheen de fysieke winkel maar kan of durft nu de deur niet meer uit. Omdat deze groep niet heel bekend is met online shoppen, is het belangrijk om eventuele zorgen bij deze groep weg te nemen. Denk hierbij aan het duidelijk weergeven van de voorwaarden zoals ruiltermijn, of de eventuele mogelijkheid om achteraf te betalen (AfterPay wordt door Curo payments geboden).
   
 2. Winkel/productvoorraad en levertijd tonen; Veel Crossretail klanten hebben koppelingen met kassa en/of ERP systemen. Hierdoor wordt winkelvoorraad en dropshipment voorraad door elkaar weergegeven. Het leveren van winkelvoorraad wijkt nog wel eens af van de levering via dropshipment leveranciers. Via Crossretail is het mogelijk om teksten bij dit type producten te plaatsen (Zie; Configuratie > ‘Crossretail teksten’ in CMS). Laat daarom duidelijk zien, hoelang de levertijd is.
   
 3. Communiceer duidelijk naar je bezoeker/klant; Wees heel duidelijk in jouw communicatie op de website. Plaats een melding waarin je de maatregelen in verband met het coronavirus onder de aandacht brengt. Hiermee wek je vertrouwen om ook aankopen in de winkel/showroom te blijven doen.
   
 4. Neem je website/webshop eens onder handen; Mocht je door minder klant/winkelbezoek tijd over hebben, besteed deze tijd dan aan je online kanalen. Kijk eerst eens naar je bezoekersaantallen en neem die getallen serieus. Voor veel ondernemers zijn die getallen een ‘ver van hun bed show’. Het zijn namelijk wel echte consumenten die de moeite hebben genomen om jouw website/webshop te bezoeken. Het is dus zaak om die mensen regelmatig te laten terugkeren. Het zou dan helemaal mooi zijn als die consument af en toe wat koopt of reserveert. Probeer daarom in deze tijd ook de aandacht op online te houden. Heb je geen tijd of weinig kennis, neem dan contact met ons op. Wij bieden strippenkaarten en onderhoudscontracten om jou hierbij te helpen!
   
 5. Houd geen uitverkoop! Wijnand Jongen, directeur bij Thuiswinkel.org​ doet een beroep op (web)winkels en merkfabrikanten om de uitverkopen uit te stellen tot na 1 juni 2020. “Om de druk op de (retour) keten nog wat verder te ontlasten. Gezien de drukte in de hele keten, bij webwinkels, distributiecentra en vervoerders, achten wij het onverstandig om nu producten in de uitverkoop te zetten. Zo kunnen we blijven garanderen dat mensen hun producten tegen een eerlijke prijs kunnen blijven ontvangen”, aldus Wijnand Jongen.
Delen op facebook
Delen op twitter
Delen op linkedin