Doorontwikkeling Crossretail® (update juli)

Inmiddels zijn er zo’n 65 Crossretail-oplossingen uitgerold en komen de eerste bestellingen binnen! De komende maanden zal in het teken staan van doorontwikkeling en de verdere uitrol van Crossretail. Samen met Kruitbosch en u kijken wij welke verbeteringen er wenselijk zijn. Via deze werkwijze proberen wij het pakket voor u te verbeteren.

 

Voortgang

De afgelopen maanden hebben we o.a. naar aanleiding van een uitgebreide testperiode met pilot kanten een groot aantal issues verzameld. Issues kunnen veranderingen zijn om de webshop en de winkelzuil beter te laten functioneren. Nieuwe functionaliteit, zoals een koppeling met uw kassasysteem en een tablet versie van Crossretail zijn voorbeelden hiervan.
De komende tijd besluiten we samen met Kruitbosch welke issues (en met welke prioriteit) we gaan oppakken. We houden u via dit blog op de hoogte van de vorderingen.

 

Updates

Snelheid – Performance is zeer belangrijk. Bezoekers haken immers af als het laden van een pagina te lang duurt. Ondanks de enorme catalogus van ruim 15.000 producten hebben we hiervoor slimme oplossingen ontwikkeld. We zullen niet te diep ingaan op de technische details maar we hebben de laadtijd tussen de 15X en 90x sneller (afhankelijk van de pagina) weten te maken. Dit houdt feitelijk in dat de bezoeker dus nooit het gevoel heeft dat hij/zij zit te wachten en daardoor een aangename winkel-ervaring beleefd. Daarnaast beloont Google bij het indexeren van webshops snelle shops, wat positief is voor uw zoekmachine ranking.

 

Marktplaats koppeling – Items nog eenvoudiger plaatsen op marktplaats vanuit uw webshop.

 

Bestellingen filteren – Eenvoudig bestellingen filteren op ‘Status’ en op ‘Bron’ (kruitbosch / fietsen import / eigen producten).

 

Vereenvoudigde producten-invoerpagina – Op verzoek van velen hebben we het invoeren van eigen producten en het aanpassen van producten vereenvoudigd. Alle extra opties zijn nu tevens verborgen onder een tabje zodat het voor u overzichtelijker is.

 

Zoekmachine optimalisatie – Automatische zoekmachine vriendelijke link na het opslaan van een product en categorie. Hierdoor indexeren zoekmachines nog beter uw producten en bent u beter vindbaar voor consumenten.

 

Automatische product attributen – U hoeft nog minder in te voeren dankzij het automatische koppelen van product attributen naar aanleiding van geselecteerde filters.

 

Uw wensen

Uiteraard blijft uw input de komende tijd van harte welkom. Wij verzamelen al uw wensen en nemen deze mee in het ontwikkeltraject van Crossretail waar we met ons team van specialisten full-time aan werken. U kunt uw input blijven leveren via Basecamp of contacteer ons via het contact formulier op onze website.

Delen op facebook
Delen op twitter
Delen op linkedin