De toekomst van omnichannel is NU!

Meer (online) concurrenten, meer kanalen, meer devices. De consument krijgt continu vanuit allerlei kanalen informatie over zich heen. Daarnaast kan een consument nagenoeg elk product overal (online) verkrijgen. Het is dus zaak om de aandacht van de consument te krijgen, vast te houden maar ook zeker de mogelijkheid te bieden de aankoop te laten doen wanneer het hem/haar uitkomt.

 

USP’s
Om de aandacht te krijgen is het eerst zaak om je onderscheidend vermogen kenbaar te maken. Je kan hierbij denken aan je specialisme (bijvoorbeeld in de tweewielerspecialist; Race of ATB-specialist). Daarnaast is het belangrijk om te laten weten welke service en garantie een consument kan verwachten.
Dit zijn 2 belangrijke zaken waardoor veel consumenten kiezen om bepaalde producten bij u aan te schaffen, terwijl een (groot) deel van deze producten overal online verkrijgbaar is. Bij producten waar het advies en de service goed is geregeld, is de prijs van ondergeschikt belang (mits het verschil niet te groot is, of het prijsverschil goed verklaard kan worden).

 

Beleving
Een ander belangrijk aspect is beleving. Indien ik een raceliefhebber ben en u bent een racespecialist dan moet de winkel dat ook volledig uitstralen. De consument van vandaag de dag verwacht geen volle schappen in de winkel maar wil graag in een winkel terechtkomen die, in dit voorbeeld, race ademt. Ik wil andere raceliefhebbers in de winkel zien en ik wil met anderen deze passie kunnen delen. Bijvoorbeeld onder het genot van een smoothie praten over de nieuwste gadgets in de wielrennerij.

 

conceptstore

Onmichannel
Omdat ik tijdens de gesprekken in de winkel veel heb gehoord, wil ik ’s avonds op de bank op mijn Ipad nogmaals alle modellen goed kunnen bekijken en vergelijken. Wanneer ik wat heb gevonden moet ik de fiets kunnen reserveren voor een proefrit. Omdat ik meerdere modellen op mijn verlanglijstje heb staan, wil ik op de dag dat ik weer in de winkel ben, met mijn mobiel mijn online verlanglijstje erbij kunnen pakken. Als ik eenmaal de juiste keuze heb gemaakt, besluit ik ook een nieuw wielertenue aan te schaffen. Omdat mijn maat er niet meer is, krijg ik de mogelijkheid deze op de winkelzuil te bestellen. Dit werkt eenvoudig en het wordt de volgende dag bij mij thuis afgeleverd.

 

Crossretail
i-Aspect voorziet met Crossretail volledig in deze omnichannel benadering. Crossretail is een volledig onafhankelijk platform wat uniek is omdat het branchegericht ontwikkeld is. Op dit moment zijn wij de grootste aanbieder in de tweewielerbranche.

 

Bekijk hier alle voordelen van Crossretail.

 

Indien u actief bent in de tweewielerbranche, dan kunt u hier alle voordelen bekijken.

Delen op facebook
Delen op twitter
Delen op linkedin