Crossretail mobiel

Na maanden van hard werken is de mobiele Crossretail shop een feit!

 

Google beloont uw mobielvriendelijke webshop

Op 21 april 2015 gaat Google de vindbaarheid van webshops die niet geoptimaliseerd zijn voor mobiel gebruik verlagen in de zoekresultaten. Dit zou gevolgen hebben gehad voor uw bezoekersaantallen. Gelukkig wisten wij voortijdig van deze update en konden wij Crossretail volledig mobielvriendelijk maken.

 

Mocht Google uw website als niet-mobielvriendelijk beoordelen, dan plaatst Google de website/webshop direct lager in de zoekresultaten. En dat is uiteraard nadelig voor het aantal bezoekers dat op basis van een zoekopdracht bij Google bij u binnenkomt.

 

Met name bezoekers die websites/webshops zoeken op een smartphone of tablet zullen deze alleen aangeboden krijgen als Google deze websites/webshops als mobielvriendelijk heeft beoordeeld. Het gebruik van smartphones en tablets neemt nog steeds dagelijks toe.

 

mobiele-webshop-crossretail1

 

Mobiel shoppende consumenten, een groeiende trend

In 2013 werd al gemeld, “meer Nederlanders hebben smartphone dan desktop computer“. In 2014 werden de eerste sporen zichtbaar dat mobiel belangrijker dan desktop zal gaan worden voor online retailers. Ruim 60% van de bezoekers van Amerikaanse grote webshops bezoekt deze met een smartphone en/of tablet. Mobile Shopping groeit, en deze trend zal nog beter zichtbaar worden in het winkelgedrag van consumenten in 2015. Daarnaast zijn alle trendwatchers het er over eens, de combinatie tussen webshop (online) en winkelzuil (multichannel) is dé toekomst voor retailers.

 

mobiel-shoppen

Uw eigen contentpagina’s

De webshop is responsive gebouwd. Dit wil zeggen dat het formaat zich automatisch aanpast aan de grootte van een (mobiel) scherm.
Omdat u wellicht diverse contentpagina’s heeft toegevoegd/gewijzigd kan het zo zijn dat sommige pagina’s er niet goed uit zien op uw mobiel. Dit kan o.a. door het gebruik van tabellen tot stand zijn gekomen. Wij hebben een groot deel van de contentpagina’s reeds geoptimaliseerd en willen u vragen dit zelf even goed te controleren en waar nodig aan te passen.

 

Mocht u andere pagina’s tegenkomen die niet goed worden weergegeven, dan kunt u dit melden via support@crossretail.nl. Het is belangrijk dat u de gehele url (bijv: www.domeinnaam.nl/pagina/pagina-fietsen.html ) aan ons doorgeeft. Dan kunnen wij direct zien wat het probleem is.

 

Note: Bent u geen Crossretail Goldmember? Dan is het helaas niet mogelijk om gratis gebruik te maken van de Crossretail mobiele shop. U kunt de Mobiele shop wel los aanschaffen of ervoor kiezen om ook Goldmember te worden en alle andere (toekomstige) voordelen te benutten. Neemt u hiervoor contact met ons op: support@crossretail.nl.

Delen op facebook
Delen op twitter
Delen op linkedin