Laat klanten afhalen – Click & Collect instellen in Crossretail

Sinds de recente berichtgevingen is bekend geworden dat winkels per 8 februari open mogen voor het afhalen van bestellingen (click & collect). Het heropenen van de detailhandel met ‘click & collect’ is goed nieuws, want dit biedt jou als ondernemer kans op omzet. De laatste dagen krijgen wij veel vragen over dit onderwerp, dus hebben wij deze extra nieuwsbrief ingelast om je te informeren over de mogelijkheden hiermee.

Vermelding op productpagina’s

De verzendoptie om afhalen van bestellingen te bieden aan consumenten kunnen wij binnen Crossretail optioneel voor jou instellen. Ter verduidelijking aan jouw consumenten kunnen wij tevens de ‘click & collect’ mogelijkheid vermelden op alle productpagina’s van jouw dropshipping artikelen en bij jouw voorraadartikelen (indien je een kassakoppeling hebt).

Afhalen in winkel

Wanneer je ervoor kiest om Click & Collect te laten instellen op jouw Crossretail website, zal je elke webshop klantbestelling met de verzendmethode ‘afhalen in winkel’ uiteraard moeten opvolgen (telefonisch of per mail). Hierbij kun je vervolgens binnen de richtlijnen en jouw leveringsmogelijkheden met de consument afstemmen wanneer hij zijn bestelling bij jou kan afhalen.
pickup

Beschikbaarheid bestelling

De beschikbaarheid van de bestelde producten hangt uiteraard af van een aantal zaken. Als jouw leverancier al bijna dagelijks bij jouw winkel levert (afhankelijk van jouw condities en instellingen), zal je in veel gevallen de volgende werkdag al een bestelling gereed hebben voor afhaling. Wanneer je (als je een kassakoppeling hebt) eigen winkelvoorraad producten in je webshop hebt verkocht, dan kan dat afhalen zelfs nog sneller (conform huidige richtlijn minimaal 4 uur na bestelling).

Afhaalbewijs

Als afhaalbewijs kun jij je klanten verzoeken een bestelbevestiging te overleggen, die zij na het afronden en betalen van hun online bestelling per mail hebben ontvangen. Zo kun je binnen de huidige beperkingen toch zoveel mogelijk ondernemen en voldoe je daarbij netjes aan de geldende richtlijnen.

Wil jij ook Click & Collect laten instellen voor jouw Crossretail webshop? Stuur ons dan even een mail naar support@crossretail.nl, of stuur een bericht naar onze contactpagina, en vraag naar de condities.

Delen op facebook
Delen op twitter
Delen op linkedin