CURO Payments – Hoe werkt het en wat kan je ermee?

We krijgen regelmatig vragen over CURO Payments en welke rol deze service speelt in uw webwinkel. We willen u daarom graag in deze nieuwsbrief uitleggen wat het precies doet en vooral: wat u ermee kunt doen.

Wat is CURO Payments?

CURO Payments is de betaalprovider achter uw Crossretail-webshop. Dit bedrijf, dat een vergunning heeft van De Nederlandsche Bank, zorgt ervoor dat alle betalingen die door klanten worden gedaan, naar uw bankrekening worden overgemaakt. I-Aspect zorgt ervoor dat de technische koppeling met CURO tot stand wordt gebracht en dat deze wordt onderhouden.

Wat moet ik er zelf aan doen?

Bij het opzetten van uw Crossretail-account heeft u ook bij CURO Payments de nodige gegevens zelf moeten invullen. Daarna was uw account actief en vanaf dat moment konden klanten in uw webshop online betalen. Nadat uw account door CURO Payments is goedgekeurd, heeft u van deze partij als het goed is een overeenkomst gekregen die u moest ondertekenen. Heeft u dit niet gedaan of heeft u geen overeenkomst gekregen, dan is er door CURO tot op heden geen bedrag aan u uitgekeerd. Neem dan zo snel mogelijk contact met hen op om dit alsnog in orde te maken.

Hoe werkt CURO Payments?

Als gebruiker kunt u inloggen in uw persoonlijke omgeving van CURO. Hier kunt u alle betalingen en betaalstatussen van uw webshop bekijken. Mocht u dus twijfelen of een bepaalde betaling goed is gegaan, dan kunt u dit op deze manier verifiëren. Indien klanten een product retourneren, kunt u via deze zelfde omgeving het geld van de klant retourneren.

Hoe voeg ik andere betaalvormen toe aan mijn webshop?

Het is mogelijk om naast iDEAL en Mister Cash nog andere betaalvormen toe te voegen aan uw webshop. U dient er wel rekening mee te houden dat er aan diverse andere betaalvormen extra kosten zijn verbonden. Creditcard-maatschappijen rekenen bijvoorbeeld een paar procent van het aankoopbedrag aan kosten. U kunt hier bekijken welke betaalmethoden worden ondersteund door CURO Payments. We hebben eerder ook een blog geschreven over de verschillende betaalvormen, die kunt u hier teruglezen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Belangrijk onderhoud CrossRetail

Onze CrossRetail-servers ondergaan in 2 fases groot onderhoud. Dit zal plaatsvinden op de nacht van zondag 21 april t/m de vroege ochtend van maandag 22 april en de daaropvolgende nacht van 22 april t/m de vroege ochtend van dinsdag 23 april.

Hierbij moet je rekening houden met dat jouw website en e-mail tijdelijk niet bereikbaar zal zijn in die perioden.